Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
18.12.2021 03:30

Rozvoj turistického ruchu má podporiť spoločnosť založená krajom


Zastupiteľstvo KSK - ilustračná snímka


Na účely rozvoja a podpory cestovného ruchu bude slúžiť nová obchodná spoločnosť založená Košickým samosprávnym krajom (KSK) s názvom Správa infraštruktúry cestovného ruchu. Zastupiteľstvo KSK to schválilo na pondelkovom (13. 12.) zasadnutí.


Potreba vzniku spoločnosti podľa kraja vyplynula v súvislosti so súčasnými investičnými aktivitami a plánovanými investičnými zámermi. Ide o zabezpečenie prevádzkových procesov v projektoch, ako sú Turzovské a Sobranecké kúpele, zároveň má byť nástrojom podpory regionálneho rozvoja a udržateľnosti služieb v oblasti cestovného ruchu.

Podľa predsedu KSK Rastislava Trnku ide o pomoc pri zatraktívnení zaujímavých lokalít v regiónoch. "Samotné mestá či obce nás žiadajú o podporu na rôzne aktivity v rámci cestovného ruchu, avšak vo väčšine prípadov ide o rovnaké požiadavky. Aj z tohto dôvodu sme sa rozhodli založiť túto spoločnosť, ktorá im bude poskytovať krajom zakúpené zariadenie, ako napríklad kanoe, elektrobicykle, cykloprístrešky či kolobežky a ďalšie. Malo by ísť o trvale udržateľnú investíciu, čo znamená, že ak sa zariadenie opotrebuje, dokážeme ihneď zakúpiť nové," uviedol Trnka.       

Spoločnosť bude zabezpečovať starostlivosť o hnuteľný a nehnuteľný majetok KSK, na starosti bude mať kompletnú správu objektov na prevádzkovanie prístavísk, projekt Krajské prístavy vrátane požičiavania kajakov a príslušenstva. Zabezpečiť má aj kompletnú správu prenájmu a údržby bicyklov v rámci podpory cestovného ruchu po technickej a organizačnej stránke, ako aj ďalšie činnosti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.11.2016
V jeseni láka turistov na severnom Spiši Cesta minerálnych prameňov
Počas leta navštívili región severného Spiša a Pienin najmä návštevníci zo Slovenska. Prekvapením tohtoročnej sezóny bol narastajúci počet turistov z Izraela či severských krajín.
viac
06.02.2017
Zrušenie krajských organizácií cestovného ruchu ohrozí turizmus
Schôdza NR SR mala v programe aj novelu zákona 91/2010 Z. z., ktorý upravuje fungovanie krajských organizácií cestovného ruchu na Slovensku.
viac
11.11.2020
Mesto zakladá vlastnú OOCR Štúrovo-Parkan
Mestské zastupiteľstvo v Štúrove na utorkovom zasadnutí schválilo návrh založenia vlastnej Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Štúrovo-Parkan. Zakladajúcimi členmi budú mesto Štúrovo a mestský podnik Vadaš.
viac
03.05.2023
KSK rozdelil na projekty cestovného ruchu a filmový turizmus 1,89 milióna eur
Na projekty spojené s rozvojom cestovného ruchu a turizmu Košický samosprávny kraj (KSK) tento rok rozdelí spolu 1,89 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %