Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
16.03.2020 04:47

Rúško nie je hanba


#ruskoniejehanba


#ruskoniejehanba je spontánna aktivita, ktorá vznikla v rámci diskusie v uzavretej facebookovej skupine, ktorej členmi sú zdravotní pracovníci, predovšetkým lekári a sestry z celého Slovenska. Cieľom aktivity je propagácia osobnej ochrany pre spomalenie šírenia infekcie koronavírusu.


Musíme si uvedomiť, že u každého z nás nemusí byť priebeh ochorenia závažný, no návštevou starého rodiča alebo ťažko chorého príbuzného (diabetici, ľudia s kardiovaskulárnymi a pľúcnymi ochoreniami, onkologickí pacienti) bez rúška môže kontakt skončiť fatálne. Preto je pre každého z nás dôležité nosiť rúšku a chrániť sa. 

Autor: (Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2020
Obmedzenia sa netýkajú nakladania s odpadom
Ministestvo životného prostredia SR upozorňuje, že obmedzenia činností v súvislosti so šírením koronavírusu sa netýkajú odvozu, zberu, spracovania, ukladania či ďalšieho nakladania s odpadom.
viac
20.03.2020
Tvorme menej odpadu a buďme zodpovední!
Koronavírus zasiahol nielen Slovensko, ale paralyzoval väčšinu Európy a týka sa celého sveta. Tento problém sa dotkol všetkých oblastí nášho života a prináša mnohé obmedzenia. Nevynímajúc ani nakladanie s odpadmi.
viac
21.03.2020
ÚVZ SR vydal stanovisko pre samosprávy, ako majú v súčasnosti nakladať s odpadmi
Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR vydal stanovisko pre samosprávy miest a obci, ktoré žiadali informácie, ako majú pre nový koronavírus nakladať s komunálnym odpadom. O toto stanovisko žiadalo aj mesto Bratislava.
viac
13.02.2021
Mesto distribuuje seniorom do poštových schránok respirátory
Seniori nad 65 rokov v Leviciach dostávajú v týchto dňoch do svojich poštových schránok respirátory FFP2. Zabezpečilo im ich mesto, ktoré na tento účel objednalo 13.000 kusov respirátorov, pričom každý senior dostane do schránky dva kusy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %