Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
31.05.2022 10:35

Ružinov aj tento rok hľadá ďalšie svoje osobnosti


Na leteckej snímke z 26. mája 2021 pohľad na bratislavskú mestskú časť Ružinov. Snímka zdroj: (tasr).


Bratislavský Ružinov aj tento rok hľadá svoje osobnosti. Oceniť chce opäť tých, ktorí prispeli k lepšiemu životu v mestskej časti, k jej rozvoju, významne ju reprezentujú doma i v zahraničí alebo svoj čas a skúsenosti venujú pomoci iným.


Nominácie prijíma samospráva do 17. júla. Mestská časť o tom informuje na svojom webe.

"V žiadnom prípade však nejde len o tváre známe z časopisov alebo televíznych obrazoviek. Denne stretávame množstvo ľudí, ktorí pomáhajú komunite, v ktorej žijú, a tí si rovnako zaslúžia naše uznanie, pretože môžu byť inšpiráciou pre naše každodenné životy," približuje samospráva.

Návrhy na ocenenie môžu predkladať samotní obyvatelia, ale tiež občianske združenia, organizácie či inštitúcie pôsobiace na území mestskej časti. Podmienkou je vyplniť prihlasovací formulár, ktorý je zverejnený na webovej stránke. Následne ho treba poslať elektronicky na e-mailovú adresu ocenovanie@ruzinov.sk alebo poštou na adresu ružinovského miestneho úradu na Mierovej ulici.

Návrhy posúdi miestna komisia školstva, kultúry a športu, prediskutuje so starostom a predloží ich na rokovanie miestneho zastupiteľstva.

Udelenie verejného ocenenia je podľa mestskej časti vyjadrením úcty a poďakovaním tým občanom, ktorí dlhodobo pracujú na rozvoji komunity, dosahujú výnimočné tvorivé výsledky, ktoré obohacujú ľudské poznanie, alebo ktorí iným spôsobom prispeli k rozvoju mestskej časti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2019
Bratislavská župa predĺžila termín nominácie osobností kraja do 15. septembra
Marta Sládečková, Mikuláš Huba, Mária Kráľovičová, dvojčatá Ján a Jozef Čapkovičovci, Matej Beňuš, Jana Dukátová, Emília Vášáryová, Juraj Kukura, Ján Filc či Peter & Pavol Hochschornerovci - to je len výber z vyše stovky laureátov Ocenení Samuela Zocha.
viac
17.12.2021
Ružinov bude budúci rok hospodáriť s vyše 65,6 mil. eur
Bratislavský Ružinov bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom viac ako 65,6 milióna eur. Rozhodli o tom poslanci na decembrovom rokovaní miestneho zastupiteľstva, keď schválili rozpočet mestskej časti na rok 2022.
viac
31.01.2022
Mesto Piešťany chce oceniť osobnosti roka 2021
Mesto Piešťany chce oceniť osobnosti, ktoré výrazne prispeli k jeho rozvoju v sociálnej, kultúrnej a environmentálnej oblasti.
viac
23.03.2022
Petržalka hľadá svoje ďalšie osobnosti, prichádza aj s novinkami
Nominácie v piatich kategóriách je možné posielať prostredníctvom online formulára do 1. mája. Jednou z noviniek je napríklad Cena verejnosti, ktorá vzíde z verejného hlasovania počas leta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %