Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.12.2020 02:20

Ružinov plánuje na jar 2021 spustiť ďalšie rezidentské zóny


Ilustračná snímka: (tasr).


Bratislavský Ružinov plánuje na jar budúceho roka spustiť ďalšie rezidentské parkovacie zóny.


Mestská časť chce nimi urobiť poriadok v parkovaní podobne, ako je to v prípade pilotnej rezidentskej zóny 500 bytov, najstaršieho ružinovského sídliska. Regulované by tak bolo územie od hraníc mestskej časti so Starým Mestom až po Bajkalskú ulicu.

„Z toho dôvodu navrhujeme, aby prechod týchto zón do celomestského systému bol až 1. januára 2022, keďže parkovacie kartičky našim obyvateľom budeme vydávať na jeden rok. Je logické, aby až po vypršaní ich platnosti začali platiť nové, celomestské,” uviedol starosta Ružinova Martin Chren.

Mestská časť v súčasnosti pripravuje projekty organizácie dopravy k regulovanému parkovaniu v lokalitách Nivy a Starý Ružinov. Zároveň sú realizované dopravné prieskumy v lokalitách Štrkovec, Ostredky, Trávniky a Pošeň. Samospráva preto považuje presunutie účinnosti novely všeobecne záväzného nariadenia hlavného mesta za vhodnejšie nielen z pohľadu vydávania rezidentských a abonentských kariet, ale aj v zmysle nutných opatrení, ktoré musia mestské časti vykonať pri prechode na celomestskú parkovaciu politiku.

Rezidentskú parkovaciu zónu v lokalite 500 bytov spustila mestská časť v januári tohto roka. Samospráva hovorí, že sa osvedčila. Najväčším problémom bola podľa starostu najmä vymáhateľnosť zákona, teda zabezpečenie toho, aby boli v dostatočnej miere vodiči, ktorí porušujú pravidlá, pokutovaní. „Ale aj to sa v poslednej dobe zlepšilo a v spolupráci s mestskou políciou plánujeme posilniť hliadky aj vlastnými zamestnancami, aby sme dokázali zabezpečiť lepšiu vymáhateľnosť,” doplnil Chren.

Hlavné mesto navrhuje posunúť návrh novely všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o dočasnom parkovaní motorových vozidiel v rámci účinnosti na 1. október 2021.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2020
Bratislava pripravuje spustenie parkovacej politiky na jeseň 2021
Celomestská parkovacia politika v Bratislave nebude spustená začiatkom roka 2021, ako sa plánovalo, ale až na jeseň 2021. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že od augusta beží verejné obstarávanie na jadro parkovacieho systému ParkSys.
viac
02.01.2021
Bratislava plánuje spustiť parkovaciu politiku až na jeseň
Celomestská parkovacia politika v Bratislave nebude spustená začiatkom roka 2021, ako sa plánovalo, ale až na jeseň.
viac
28.06.2021
V Bratislave bude MHD jazdiť do novej časti mesta
Od 1. júla príde k viacerým zlepšeniam pri cestovaní. Najvýraznejšou novinkou je spustenie MHD do novej častí mesta, kam doteraz museli chodiť obyvatelia pešo.
viac
04.01.2022
O týždeň začína v prvých lokalitách mesta platiť parkovacia politika
V Bratislave začne od 10. januára platiť v prvých troch lokalitách - Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači mestská parkovacia politika - Bratislavský parkovací asistent PAAS.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %