Nedeľa 16.06.2024
Dnes má meniny 
Blanka, Bianka
°C
23.05.2024 09:00

Ružomberok má prvú technickú škôlku v regióne Liptova


Ilustračná snímka (TASR)


Prvú technickú škôlku v regióne Liptova majú v Ružomberku. Ide o Materskú školu Hrabovská a otvorili ju v tomto týždni. Informoval o tom v stredu na sociálnej sieti ružomberský primátor Ľubomír Kubáň.


Projekt Technických škôlok funguje na Slovensku a v Česku desať rokov. Jeho úlohou je vzbudiť u detí záujem o techniku a prírodovedné poznanie, podporiť celkovú technickú a vedeckú gramotnosť. "Takéto praktické vyučovanie vnímam ako veľmi potrebné, preto sme sa s národným koordinátorom dohodli, že projekt budeme ďalej rozvíjať," uviedol Kubáň.         

V nových technických kútikoch sa deti pod dozorom učiteľky priučia, ako správne upraviť dosku brúsnym papierom, ako používať vŕtačku či píliť. "Ak všetko pôjde ako má, v budúcnosti pribudnú do projektu aj ďalšie ružomberské škôlky," avizoval ružomberský primátor.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2016
Cyklisti aj po schodoch
Prvá septembrová nedeľa v Ružomberku bude patriť už šiestemu ročníku netradičného cyklo podujatia Ružomberské schody.
viac
20.01.2017
Výtvarná súťaž Liptov 2017 poukáže na prírodné krásy regiónu
Súkromná základná umelecká škola (SZUŠ) Jánoš v Ružomberku vyhlásila v týchto dňoch 11. ročník regionálnej súťažnej prehliadky výtvarných prác detí a mládeže Liptov 2017. Súťaž má poukázať na krásy liptovského regiónu.
viac
20.12.2018
Do Jasnej bezplatne
Už od stredy 26. decembra 2018 začínajú na Liptove premávať bezplatné SKI & AQUA BUS-y. Lyžiarov budú voziť na zjazdovky do Jasnej z celej Demänovskej doliny. Zároveň spoja svahy Jasnej s Liptovským Mikulášom, Aquaparkom Tatralandia, Bešeňovou, s kúpeľmi na Lúčkach a tiež Liptovským Jánom.
viac
25.11.2021
Medvede v Hrabove
Hrabovská dolina ožila – desiatka rezbárov tu vytvára umelecké diela z dreva. Hlavnou témou podujatia sú medvede. Päť dvojmetrových medveďov z červeného smreka bude upozorňovať na jednotlivé miesta atraktívnej doliny, ktorá je len na skok od Ružomberka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.17 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.69 %