Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.12.2021 12:25

Ružomberok spúšťa tri nové komunikačné kanály pre obyvateľov


Ilustračná snímka.


Mesto Ružomberok spustilo od decembra nové služby pre obyvateľov – informovanie prostredníctvom SMS správ, e-mailov a mobilnej aplikácie.


Dôvodom je zastaranosť technológie mestského rozhlasu a aj dopyt po jeho zrušení. Ako informoval hovorca mesta Viktor Mydlo, z okresných miest je Ružomberok jedným z posledných, ktoré na informovanie o dianí v meste využíva rozhlasové amplióny.

Samospráva od roku 2017 vynaložila na údržbu mestského rozhlasu 23 000 eur. Väčšina z vynaložených nákladov slúžila na opravu prerušeného vedenia a práce spojené so zabezpečením okolia ampliónov a káblov. Vynaložené peniaze a potreba modernizácie informačných kanálov mesta viedli k hľadaniu alternatívnych riešení, ktoré by zefektívnili komunikáciu s obyvateľmi. "Vzali sme si za príklad iné mestá a ich formy komunikácie s občanmi. Tiež sme sa snažili v úzkej skupine spoločne so zamestnancami úradu prísť na najvhodnejšie riešenie aplikovateľné pre mesto," priblížil primátor Igor Čombor.

Radnica tak spúšťa na testovanie tri nové informačné kanály, ktoré zamestnanci interne testovali počas novembra. Ide o e-mailovú komunikáciu, mobilnú aplikáciu Virtualne a systém odosielania SMS správ. "Informovanie prostredníctvom SMS správ, e-mailov a aplikácia budú zadarmo. Radnica systémy spúšťa ako súčasť zmluvy so spoločnosťou, ktorá zabezpečuje chod webového sídla mesta," vysvetlil hovorca mesta.

Aplikáciu je možné stiahnuť v obchodoch najpoužívanejších operačných systémov a následne spomedzi ponúkaného zvoliť Ružomberok. Prihlásiť sa na dostávanie SMS správ a e-mailov môže každý záujemca vypísaním formulára na stránke www.ruzomberok.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
04.03.2021
Trenčianske Teplice sú ďalšou samosprávou využívajúcou aplikáciu SOM
Kúpeľné mesto Trenčianske Teplice je ďalšou z takmer 40 slovenských samospráv, ktoré začali využívať mobilnú aplikáciu Správy o meste (SOM). Oficiálne ju spustili v pondelok (1. 3.).
viac
09.03.2021
Aktivisti spustili petíciu za záchranu kalvárie
Na Liptove spustili verejnú petíciu za záchranu ružomberskej kalvárie. Vyše 160-ročná historická, kultúrna a sakrálna pamiatka je podľa aktivistov ohrozená súkromným developerským projektom, ktorý plánuje výstavbu tzv. vila domov v jej tesnej blízkosti.
viac
21.12.2021
Mesto Handlová má novú mobilnú aplikáciu
Obyvatelia a návštevníci Handlovej môžu využívať novú mobilnú aplikáciu. Nájdu v nej všetky dôležité informácie, ktoré sú na internetovej stránke mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %