Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
03.05.2019 08:55

Ružomberská radnica chce odstrániť čierne skládky, pomôžu aj obyvatelia


Ilustračná snímka (tasr)


Všetky čierne skládky v meste Ružomberok plánuje radnica do leta zlikvidovať. K očiste mestských lokalít prispejú aj obyvatelia, a to tak, že skládku odfotografujú a snímku spolu s označením miesta vložia do príspevku na facebookovej stránke mesta.


„Požiadali sme Ružomberčanov, aby nám pomohli v našej snahe očistiť mesto. Sú to matky s deťmi, dôchodcovia, pracujúci na ceste do práce či študenti idúci do školy, ktorí prechádzajú okolo čiernych skládok v našom meste. Preto ich vyzývame na to, aby nám ich odfotili a poslali,“ povedal pre TASR hovorca primátora mesta Ružomberok Viktor Mydlo.       

Po ukončení nahlasovania vznikne komplexná mapa čiernych skládok. Ružomberská radnica bude následne postihnuté lokality priorizovať. „Určíme si, ktoré z miest potrebujú riešenie čo najskôr. Spravíme aj infografiku s obrázkami čiernych skládok, do ktorej budeme zaznačovať progres likvidácie,“ priblížil hovorca.       

Radnica plánuje nadviazať spoluprácu s obyvateľmi aj pri samotnom odstraňovaní skládok odpadu a čistení. Osloví tiež občianske združenia v meste, aby sa v spolupráci s technickými službami zapojili do upratovania.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Proti čiernym skládkam pomôžu nové fotopasce
Do boja proti čiernym skládkam nasadí liptovskomikulášska a žilinská samospráva fotopasce.
viac
12.08.2019
Čierne skládky treba nahlasovať, apeluje ZMOS, MŽP ich rieši odpadovou politikou
Všímavosť ľudí považuje Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pri čiernych skládkach za dôležitú. „Včasné odstránenie čiernej skládky je omnoho lacnejšie, ako jej neskoršia, finančne drahá likvidácia s problematickým dokazovaním jej pôvodcu,“ pripomenul hovorca združenia Michal Kaliňák.
viac
05.11.2019
Rača odstránila najväčšie čierne skládky na svojom území
Jednou z priorít mestskej časti Rača v oblasti životného prostredia je očistenie verejných priestranstiev od nánosov odpadkov a čiernych skládok, ktoré sa roky hromadili na rôznych miestach v rámci Rače.
viac
10.09.2020
Radnica riešila v auguste 140 pripomienok od občanov
Nitrianska radnica riešila v priebehu augusta 140 pripomienok od občanov. Vo väčšine prípadov sa týkali čistoty, životného prostredia či komunikácií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %