Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.06.2021 11:25

Ružomberskí podnikatelia môžu požiadať o zníženie alebo odpustenie nájomného


Ružomberok - ilustračná snímka.


Ružomberskí podnikatelia, ktorých prevádzky boli v čase pandémie nového koronavírusu zatvorené, môžu požiadať mesto o zníženie alebo odpustenie nájomného. Týka sa to len tých podnikateľov, ktorí majú v prenájme mestský majetok. Mesto o tom informovalo na sociálnej sieti.


O odpustenie alebo zníženie nájomného môžu podnikatelia požiadať za obdobie sťaženého užívania v spojení s opatreniami na Slovensku na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 od 1. januára 2021. „Oprávneným žiadateľom je len ten podnikateľ, ktorý má s mestom Ružomberok uzatvorenú platnú nájomnú zmluvu. Z možnosti podávania žiadostí sú vylúčení podnikatelia – nájomcovia prevádzkujúci reklamné stavby, nájomcovia prevádzkujúci na mestskom majetku poľnohospodársku alebo ťažobnú činnosť,” dodala samospráva.

Nájomné bude mesto odpúšťať spätne, nemožno žiadať o odpustenie platenia nájomného do budúcna. Na odpustenie alebo zníženie nájomného podaním žiadosti nájomcovi nevzniká nárok, každá žiadosť bude individuálne posúdená na základe objektívnych kritérií. O odpustení jednotlivých nájmov, prípadne o výške úľav, rozhodne následne primátor mesta s členmi vedenia.

„V žiadosti je potrebné uviesť odkaz na číslo centrálnej evidencie zmlúv pre danú zmluvu, prípadne zmluvu k žiadosti priložiť, uviesť obdobie sťaženého užívania a výšku nájomného, ktorú nájomca žiada odpustiť alebo znížiť. V žiadosti je potrebné k údajom nájomcu pripojiť aj telefonický kontakt,” konkretizovalo mesto.

Podpísané žiadosti je možné podávať najneskôr do 30. júna poštou alebo do podateľne mestského úradu, prípadne do elektronickej schránky mesta a adresovať ich na oddelenie právnych služieb. Žiadosti budú vybavované podľa poradia doručenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.02.2017
Bratislava háji záujmy svojich občanov a bráni mestský majetok
Hlavné mesto SR Bratislava podalo odvolanie proti rozsudku Okresného súdu Bratislava I vo veci podielového spoluvlastníctva nehnuteľnosti na Hviezdoslavovom námestí, aby hájilo záujmy svojich občanov, obyvateľov nehnuteľnosti a zároveň bránilo majetok mesta.
viac
12.05.2020
Podnikateľom znížia alebo odpustia platby za letné terasy
V najbližších dňoch sa chystá mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, kde chce primátor Ján Nosko predložiť poslancom návrh na zníženie platieb za letné terasy o 80 percent.
viac
28.05.2020
Mesto Bratislava odpustí gastronomickým prevádzkam a kaviarňam daň za terasy
Mesto Bratislava odpustí gastronomickým prevádzkam a kaviarňam celú výšku dane za letné terasy na pozemkoch hlavného mesta. Chce tak pomôcť podnikateľom, ktorí pre opatrenia v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu utrpeli výrazné straty.
viac
05.01.2021
Seniori už nebudú musieť každoročne žiadať obec o odpustenie či zníženie dane
Osoby nad 62 rokov už nebudú musieť každoročne žiadať obec o odpustenie alebo zníženie dane. Vyplýva to z novely zákona o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady, ktorá je účinná od 1. januára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %