Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
02.11.2019 06:00

S Michalom Chmeliarom o Brazílii v Mestskej knižnici vo Fiľakove


Ilustračný výrez pozvánky


Fiľakovská verejnosť sa 8. novembra 2019 bude môcť stretnúť s cestovateľom, sprievodcom, ale aj režisérom a hercom Michalom Chmeliarom. Precestoval vyše 40 krajín sveta a svoje zážitky z ciest ponúka okrem iného formou cestovateľských premietaní a prednášok.


Počas besedy v Mestskej knižnici vo Fiľakove sa tentokrát podelí o svoje autorské fotografie, videá a skúsenosti z Brazílie. Okom objektívu priblíži záujemcom „najbláznivejší karneval na svete a brazílsky futbal, ktorý privádza ľudí do šialenstva”. Podľa vyjadrenia autora sa tu konajú najveľkolepejšie oslavy nového roka, a v dažďovom pralese sú skryté najkrajšie vodopády na svete. Z reportáže nebude chýbať ani temperamentná samba a legendárna pláž Copacabana. Uzavretá prednáška pre základné školy sa uskutoční od 9, 30 a beseda s verejnosťou sa začne o 16, 30. Hradné múzeum vo Fiľakove srdečne očakáva všetkých záujemcov.

Autor: (ts-hradné múzeum vo Fiľakove)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2017
Hradné múzeum pozýva na ďalšiu zo série prednášok „Od fantasy k toxikológii“
V rámci prednášky, ktorá sa bude konať 15. 2. 2017, sa predstaví súčasná slovenská spisovateľka Petra Nagyová Džerengová.
viac
13.11.2017
Prednáška Pavla Dvořáka s názvom Turci na Slovensku
Hradné múzeum vo Fiľakove pripravilo na november ďalšie literárne podujatie v rámci projektu „Do knižnice nielen pre vedomosti!“.
viac
10.01.2019
Čitateľská beseda so spisovateľom a novinárom Arpádom Soltészom
Hosťom čitateľskej besedy Hradného múzea vo Fiľakove bude dlhoročný novinár a politický komentátor Arpád Soltész, ktorý ako investigatívny žurnalista pracoval pre redakcie viacerých slovenských periodík.
viac
20.07.2021
Mesto chce spolu s fiľakovskou mládežou postaviť skejtpark
Vedenie mesta Fiľakovo sa stretlo s mladými fiľakovskými skejtermi a bajkermi na občianskom fóre. Spoločne hľadali možnosti na vybudovanie infraštruktúry potrebnej k ich športu. Skejtpark by podľa nich pritiahol množstvo mladých.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %