Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
06.02.2024 12:55

S ministerkou zdravotníctva SR aj o povinnosti mať umiestnený defibrilátor


Snímka z rokovania (Zdroj: ZMOS)


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik rokoval s ministerkou zdravotníctva SR Zuzanou Dolinkovou a jej tímom.


„Minulý týždeň sme mali tlačovú besedu k povinnosti umiestniť a zabezpečiť funkčnosť verejne prístupného automatického externého defibrilátora v obciach, ktoré majú nad 500 obyvateľov. Za problém, okrem iného, považujeme aj používanie a zodpovednosť za tieto prístroje. Dohodli sme sa, že ZMOS v tejto oblasti pripraví návrh na zmenu legislatívy,“ ozrejmil predseda ZMOS Jozef Božik.

Na rokovaní v priestoroch Ministerstva zdravotníctva SR v Bratislave sa v pondelok 5. februára 2024 hovorilo aj o problematike ambulancií detských pohotovostí a staníc Záchrannej zdravotnej služby. ZMOS bude súčasťou pracovných skupín venujúcim sa týmto dvom témam.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2023
Zástupcovia ZMOS rokovali s ministrom zdravotníctva SR Michalom Palkovičom
Zástupcovia ZMOS rokovali s ministrom zdravotníctva SR Michalom Palkovičom k dopadom stratifikácie nemocníc na konkrétne mestá (Kráľovský Chlmec, Myjava, Partizánske, Revúca, Snina a Svidník) a návrhu na rušenie ambulantných pohotovostných služieb pre deti v 14 mestách a spádových obciach.
viac
08.08.2023
Povinnosť obce, ktorá má viac ako 500 obyvateľov, zabezpečiť defibrilátor
Súčasný „voľný štýl“ v parlamente prináša rôzne nečakané, nesystematické a neprehľadné návrhy. Jedným z nich je aj novozavádzaná povinnosť obcí zabezpečiť na svojom území defibrilátory.
viac
27.09.2023
ZMOS kritizuje povinnosť zabezpečiť externý defibrilátor v obciach
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) kritizuje povinnosť zabezpečiť aspoň jeden funkčný automatický externý defibrilátor (AED) v obciach nad 500 obyvateľov. Od septembra ju priniesla zmena v zákone o obecnom zriadení.
viac
22.04.2024
S ministerkou hospodárstva SR aj o problematike vodárenstva
S ministerkou hospodárstva SR Denisou Sakovou rokoval predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %