Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
07.03.2024 03:15

S obnovou mosta v Čelároch plánujú začať v prvom polroku tohto roka


Ilustračná snímka (TASR)


Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) predpokladá, že s obnovou mosta v obci Čeláre vo Veľkokrtíšskom okrese začne v prvom polroku tohto roka. Pre TASR to uviedla hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková s tým, že to bude v prípade, ak budú všetky procesy bez problémov.


Dodala, že momentálne pokračuje súčinnosť k podpisu zmluvy. Podľa nej verejné obstarávanie tak bude ukončené až po jej podpise. V pláne je komplexná rekonštrukcia mosta a cesty, ktorá naň nadväzuje. Súčasťou je aj vybudovanie komunikácie i preloženie komunikačných káblov.         

Celkový počet mostov v okrese Veľký Krtíš, ktorých vlastníkom je BBSK a ktoré sú v správe Banskobystrickej regionálnej správy ciest, je 123. Naposledy robili kompletnú obnovu v roku 2016 na moste cez Kurekovský potok medzi obcami Slovenské Ďarmoty a Záhorce. Postavili ho v roku 1910.         

Vlani začiatkom decembra otvorili v obci Vrbovka vo Veľkokrtíšskom okrese nový cestný most, ktorý ju spája s maďarskou obcou Őrhalom. Nové cestné prepojenie medzi Slovenskom a Maďarskom má podporiť cezhraničnú pracovnú mobilitu. Zároveň má vyriešiť aj lokálnu dopravnú izolovanosť obce Vrbovka, ktorá je aktuálne koncovou slovenskou obcou. Celkový rozpočet projektu bol 6.725.325 eur, z toho 5.716.526 eur hradili z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Banskobystrický samosprávny kraj poskytol obci Vrbovka 100.000 eur na pokrytie povinnej spoluúčasti projektu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2018
Mesto obnoví krytú plaváreň, vyčlenilo na to vyše milión eur
Na rekonštrukciu mestskej plavárne v Trebišove vyčlenilo v stredu (19. 12.) mestské zastupiteľstvo sumu 1 135 000 eur. Prostriedky pôjdu z rezervného fondu mesta. Zároveň poslanci schválili zámer dokončenia rekonštrukcie plavárne v celkovej predpokladanej hodnote 1 951 000 eur.
viac
01.03.2021
Fontánu pri soche barlolámača chcú obnoviť podľa pôvodného projektu
Povestnou "čerešničkou" na končiacej sa obnove Kolonádového mosta v Piešťanoch by mala byť rekonštrukcia symbolu kúpeľného mesta – sochy barlolámača, ktorá stojí na jeho priečelí.
viac
12.06.2023
BBSK chce znížiť energie v niektorých sociálnych aj kultúrnych zariadeniach
O príspevok z plánu obnovy na zníženie energetickej náročnosti troch svojich budov chce žiadať Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK). Zámer schválili na ostatnom rokovaní zastupiteľstva vo Zvolene krajskí poslanci.
viac
12.10.2023
Vyhlásenie predsedu ZMOS ku krízovému plánu rezortu školstva pre Plán obnovy
Združenie miest a obcí Slovenska zásadne odmieta prijatie krízového plánu rezortu školstva pre Plán obnovy vládou SR, ktorý nemá v súčasnosti žiadnu politickú podporu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %