Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
16.08.2022 12:35

S podporou krajskej nadácie si letný tábor užilo 84 detí


Ilustračná snímka: (tasr).


Nadácia Košického samosprávneho kraja (KSK) umožnila účasť na tohtoročných letných táboroch 84 deťom z rodín, ktoré by si ich inak nemohli dovoliť. Celková hodnota darovaných táborov je 7328 eur, informoval o tom v pondelok KSK na svojej webstránke.


Krajská nadácia sa snaží rôznymi aktivitami dlhodobo a systematicky podporovať deti zo sociálne slabšieho prostredia. Letné tábory pre deti vo veku žiakov základných škôl v júli a auguste pripravili organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK.

"Dokopy 18 organizácií nachystalo 36 turnusov táborov, no prázdninujúcich z krajskej nadácie najviac oslovil župný športový tábor. Aj to je jeden z dôvodov, prečo má naša nadácia zmysel. Prostredníctvom nej podporujeme, aby mali aj deti zo sociálne slabších rodín rovnakú štartovaciu čiaru na rozvoj svojich vedomostí a zručností," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Leto odštartoval tábor Harry Potter a bodku za prázdninami dajú posledné turnusy športovo-zábavného KSK Campu, tábora Knihovníček, ktorý realizuje Zemplínska knižnica v Trebišove, ako aj IT Tábora, ktorý realizuje Gymnázium P. Horova v Michalovciach. Na letných táboroch sa zúčastnilo aj sedem ukrajinských detí, informoval ďalej kraj.

"Projekt táborov sme v tomto roku odštartovali pilotne, no môžeme skonštatovať, že sa medzi rodičmi aj deťmi ujal, preto chceme túto aktivitu rozhýbať aj budúci rok," konštatoval Trnka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2016
Pozvánka na Tréning koordinátorov komunít priateľských deťom a mladým ľuďom
Nadácia pre deti Slovenska na základe zisťovania potrieb detí a mladých ľudí naštartovala program Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom.
viac
19.01.2021
Karpatská nadácia poskytne podporu v programe Škola napriek korone
Karpatská nadácia opäť otvára program Škola napriek korone s cieľom podporiť nápady, ktoré by pomohli riešiť potreby prerušeného vzdelávacieho procesu.
viac
14.06.2022
Nadácia kraja umožní letné tábory deťom zo sociálne slabších rodín
Košický samosprávny kraj (KSK) prostredníctvom svojej nadácie tento rok preplatí letné tábory približne 300 deťom zo sociálne slabších rodín. V rozpočte Nadácie KSK je na tento účel k dispozícii 50 000 eur.
viac
25.05.2023
V ponuke je 30 letných detských táborov, pomôže aj nadácia
Organizácie Košického samosprávneho kraja (KSK) s partnermi pripravili aj toto leto pre deti prímestské tábory. Spolu ide o 30 táborov s viac ako 50 turnusmi na Gemeri, Spiši, Above a Zemplíne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %