Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
27.06.2023 01:30

S výmenou strechy plavárne chcú začať v auguste za plnej prevádzky


Snímka zdroj: (Mesto Liptovský Mikuláš).


Krytá plaváreň v Liptovskom Mikuláši dostane novú strechu. Mesto na jej obnovu načerpá úver 200 000 eur, výsledná cena vyjde zo súťaže na dodávateľa prác.


Tie by sa mohli začať v auguste za plnej prevádzky plavárne a skončiť do októbra. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Strecha na plavárni si už viackrát vyžiadala sanáciu. Na jar po topení snehu a dažďoch začala pretekať a voda sa dostávala do blízkosti elektroinštalácie. Správca, ktorým sú Verejnoprospešné služby mesta Liptovský Mikuláš, musel z bezpečnostných dôvodov na niekoľko týždňov celú budovu uzatvoriť.

"Robili tam opravy a vypracovanie revíznych správ, statik urobil sondy strešného plášťa. Na základe odborného posúdenia konštatoval nadmerné preťaženie nasiakavých materiálov a odporučil urobiť nový strešný plášť," priblížil primátor Ján Blcháč.

Plaváreň je situovaná priamo v centre mesta. Návštevníci majú k dispozícii 25 metrov dlhý plavecký bazén s maximálnou hĺbkou 1,6 metra a jeden neplavecký bazén s maximálnou hĺbkou 0,7 metra. V objekte sa nachádza aj telocvičňa, boulderingová stena, sauna a soľná jaskyňa. V letných mesiacoch má verejnosť možnosť využiť priľahlé ihrisko na plážový volejbal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.08.2021
Mesto Šaľa hľadá dodávateľa prác na rekonštrukciu strešnej krytiny plavárne
Celková predpokladaná hodnota zákazky je 1.159.778 eur bez DPH. Predmetom zákazky je realizácia rekonštrukcie strešnej konštrukcie mestskej plavárne v areáli Dusla, uvádza sa v oznámení Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
03.08.2023
Prvá mestská budova dostane zelenú strechu
Prvým mestským objektom v Liptovskom Mikuláši s ekologickou zelenou strechou bude administratívna budova Verejnoprospešných služieb (VPS) na Družstevnej ulici. Informoval o tom Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta.
viac
23.08.2023
Na plavárni opravia zatekajúcu strechu, bude to stáť 125 000 eur
Zatekajúcu strechu na budove mestskej krytej plavárne v Liptovskom Mikuláši začínajú opravovať. V utorok si stavbu prevzal zhotoviteľ, práce potrvajú do októbra.
viac
28.09.2023
Začíname s rekonštrukciou Vrbického mosta v Liptovskom Mikuláši
V pondelok (2.10.2023) dôjde k uzávere mostného objektu ponad rieku Váh v k.ú. mesta Liptovský Mikuláš. Na stavenisku momentálne prebiehajú prípravné a práce spojené so zriadením obchádzkovej trasy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %