Sobota 11.05.2024
Dnes má meniny 
Blažena
°C
24.01.2017 03:14

Sabinovčania budú môcť bezplatne využiť služby mediačného centra


Mediátori poradia ľuďom, ako postupovať pri riešení ich právneho alebo osobného problému.


Sabinovčanom by po novom malo pomáhať riešiť ich spory aj mimosúdnou cestou Mediačné centrum Alternatíva. Prvá bezplatná poradňa bude k dispozícii obyvateľom mesta 31. 1. 2017 od 9. do 11. hodiny v priestoroch MsÚ Sabinov a následne potom každý posledný utorok v mesiaci.


Mediácia je mimosúdne riešenie sporov, odborná metóda na uľahčenie riešenia konfliktov sporových strán.

Účelom mediačnej poradne je poskytnutie pomoci obyvateľom pri riešení sporov a konfliktov, ktoré vznikli pri susedských nedorozumeniach, pri vysporiadaní vlastníckych práv, v rámci rodinných, obchodných či pracovnoprávnych vzťahov, bez autoritatívneho zásahu orgánov mesta v správnom konaní.

Občania sa môžu prísť poradiť s mediátorom o možnostiach, ako čo najefektívnejšie vyriešiť problém, s ktorým si neviedia poradiť. Mediátor môže pomôcť sporiacim sa stranám reflektovať súčasný stav a poukázať na právne následky ich rozhodnutí. Účelom poradne je tiež zlepšenie a zefektívnenie prístupu k spravodlivosti a vymožiteľnosti práva.

 

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2016
VÚC poskytuje bezplatné poradenstvo k eurofondom
V partnerstve s Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu začalo v Trnave fungovať Informačno-poradenské centrum pre európske štrukturálne a investičné fondy (IPC) Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).
viac
24.04.2017
Advokáti budú zadarmo radiť Prešovčanom
Prešovská radnica podporila projekt bezplatného právneho poradenstva. Advokáti budú Prešovčanom zdarma radiť v priestoroch MsÚ 26. apríla 2017.
viac
03.10.2018
Veľtrh Gaudeamus navštívilo takmer 6000 študentov stredných škôl
Takmer 6000 študentov stredných škôl využilo možnosť získať komplexné informácie, poradenstvo a podporu pri voľbe pomaturitného štúdia počas šiesteho ročníka európskeho veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus Nitra 2018.
viac
17.01.2019
Stropkov pokračuje v rozvojových investíciách
Stropkovská samospráva má pred sebou prvý rok nového funkčného obdobia. Keďže tamojší primátor Ondrej Brendza v ostatných komunálnych voľbách svoj mandát presvedčivo obhájil a vedenie mesta pokračuje v nezmenenom zložení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %