Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
16.10.2023 01:00

SAIA: Slováci môžu získať štipendiá na štúdium a výskum v 21 krajinách sveta


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislava - Zoznam


Slovenskí vysokoškoláci a doktorandi, absolventi vysokých škôl (VŠ), vysokoškolskí učitelia a výskumní pracovníci sa môžu uchádzať o štipendiá na štúdium a výskum v 21 krajinách sveta.


TASR o tom informoval Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA), ktorá program administratívne zabezpečuje.         

Záujemcovia si môžu vybrať zo 62 štipendijných ponúk v Belgicku, Bulharsku, Česku, Číne, Egypte, Grécku, Chorvátsku, Indii, Izraeli, Japonsku, Kazachstane, Kórei, Maďarsku, Moldavsku, Poľsku, Rumunsku, Severnom Macedónsku, Slovinsku, Srbsku, Švajčiarsku alebo na Ukrajine. "Ponuka je v jednotlivých krajinách rôzna, môže ísť o krátkodobé a dlhodobé študijné alebo výskumné pobyty počas akademického roka 2024/2025 či na letné jazykové kurzy, alebo letné školy počas leta 2024," priblížil Chlup.         

Žiadosti je potrebné posielať do 30. novembra, okrem Izraela a Švajčiarska (9. november), Kórejskej republiky (24. február 2024) a Japonska (máj 2024). Na portáli SAIA v databáze štipendií a grantov sú zverejnené podrobnejšie informácie o štipendiách či o spôsobe podania žiadosti. Záujemcovia sa však môžu informovať aj v pracoviskách SAIA v Bratislave, Banskej Bystrici, Nitre, Košiciach či Žiline.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2017
Slováci vymysleli prístroj, ktorý ochráni včelstvá pred klieštikom
Frekvenčný ochranný generátor (FOG), ktorý ochráni včelstvá pred ich najväčším škodcom, klieštikom včelím, vyvinula pred nedávnom skupinka výskumníkov, združených okolo spoločnosti Agro Stud Javorie z okresu Zvolen.
viac
17.04.2019
Slováci môžu hlasovaním podporiť slovenský projekt v Bruseli
Slaniská a pieskové duny patria nielen na Slovensku medzi najviac ohrozené biotopy. Ich vznik podporil človek – kosením a pasením po stáročia sa rôzne druhy rastlín a živočíchov prispôsobili na extrémne podmienky. Opúšťanie tradičných foriem hospodárstva spôsobilo ubúdanie vzácnych foriem života.
viac
05.05.2020
Žiadosti o štipendiá NŠP SR je možné podať do 18. mája
Možnosť podať žiadosť o štipendiá Národného štipendijného programu (NŠP) SR na študijné, výskumné alebo umelecké pobyty v akejkoľvek krajine sveta počas akademického roka 2020/2021 predĺžili do 18. mája. Informoval o tom Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA).
viac
21.10.2023
SAIA: Slováci môžu získať štipendium švajčiarskej vlády na štúdium a výskum
Slovenskí vysokoškoláci, absolventi vysokých škôl (VŠ), vysokoškolskí učitelia a výskumní pracovníci sa môžu uchádzať o štipendium švajčiarskej vlády (Swiss Government Excellence Scholarship) na štúdium a výskum.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %