Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
14.11.2020 05:10

Šaľa a Diakovce budú spolupracovať pri výstavbe novej cyklotrasy


Snímka: archív ON


Výstavbu cyklotrasy, ktorá spojí Šaľu s Diakovcami, budú obe samosprávy pripravovať spoločne. Zmluvu o združení finančných prostriedkov už schválilo aj šalianske mestské zastupiteľstvo.


Predpokladaná dĺžka cyklistického chodníka je 1,3 kilometra. „Katastrálnym územím Šale prechádza v dĺžke 660 metrov. Nakoľko rozdelenie cyklotrasy v jednotlivých katastroch je približne na úrovni polovice, z tohto vychádza aj navrhnutý model spolufinancovania výdavkov v pomere 50 a 50 percent,“ informoval šaliansky magistrát.       

Predpokladané výdavky na stavebné práce sú odhadované na 326.000 eur. Ešte pred samotnou výstavbou však obe samosprávy musia pripraviť projektovú dokumentáciu, majetkovo-právne usporiadať pozemky a vypracovať projekt na získanie nenávratného finančného príspevku z Integrovaného regionálneho operačného plánu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.02.2018
Duslo podporí dostavbu cyklotrasy do areálu firmy sumou 60-tis. eur
Spoločnosť Duslo Šaľa podporí výstavbu cyklotrasy smerujúcej zo šalianskej mestskej časti Veča do areálu Dusla sumou 60-tis. eur. Podľa generálneho riaditeľa Petra Bláhu chemička zamestnáva zhruba 2100 ľudí najmä zo Šale a blízkeho okolia.
viac
05.10.2019
Šaľu a Diakovce by mala spojiť nová cyklotrasa
Šaľu a obec Diakovce by v budúcnosti mohla spájať nová cyklotrasa. Obe samosprávy už začali s prípravou projektu. V súčasnosti je už hotová štúdia, ktorá určila trasovanie novej cyklistickej komunikácie.
viac
26.02.2020
Šaľa pripravuje podklady k projektu cyklotrasy do Diakoviec
Šalianska radnica začala pripravovať podklady, ktoré sú potrebné pre vydanie územného rozhodnutia na výstavbu novej cyklotrasy. Tá spojí mesto s neďalekými Diakovcami.
viac
19.11.2020
Šaľa pripravuje realizáciu projektu Bicyklujme sa spoločne bezpečne
Mesto Šaľa plánuje zrealizovať projekt s názvom Bicyklujme sa spoločne bezpečne. Na jeho realizácii pracuje samospráva s partnerským maďarským mestom Oroszlány v rámci výzvy Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %