Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
13.05.2021 08:20

Šaľa odmení umelcov cenami Tvorivý čin roka


MsÚ Šaľa.


Mesto Šaľa rozhodlo o udelení cien Tvorivý čin roka. Za kultúrne aktivity v minulom roku bude odovzdaných celkovo sedem cien, ktoré získajú jednotlivci i kolektívy. O laureátoch rozhodla Komisia kultúry a cestovného ruchu.


Ako informovali jej členovia, cenu v kategórii divadlo získa Jana Feketeová za stvárnenie postavy dozorkyne v autorskom predstavení Divadla Asi Eli, Eli, lama sabachtani. V kategórii film získajú cenu manželia Miroslav a Magdaléna Bartovicovci za filmové a fotografické prezentácie divadelných súborov a kultúrnych podujatí v Šali.

Cenu Tvorivý čin roka v kategórii publicistika získa Michaela Harabišová za jej novinársku prácu a mapovanie príbehov o obyvateľoch mesta. V rovnakej kategórii bude ocenený aj študent osemročného gymnázia Michael Zemko za jeho román Dobrodružstvá Joea Cartera.

 

LAUREÁTI OCENENIA TVORIVÝ ČIN ROKA 2020 | MESTO ŠAĽA

 

Za choreografiu a spracovanie ľudových zvykov bude v kategórii folklór ocenený Slavomír Ondejka. Cenu v kategórii propagácia mesta získajú pracovníci Mestského kultúrneho strediska i členovia Mládežníckeho parlamentu mesta Šaľa. „Ocenením v kategórii výstavy odmení komisia Marcelu Kisteleki Svrčkovú za prezentácie prác s názvom Pod rúškom. V tejto kategórii budú ocenení aj autori Medzinárodnej konferencie s výstavou o divadelníctve v Šali a regióne,“ informovala radnica.

V kategórii Mimoriadne ocenenie za dlhoročnú aktívnu prácu v oblasti umenia komisia rozhodla, že ocení viacerých laureátov. Ceny v tejto kategórii dostanú fotograf Milan Pospiš, divadelný režisér Roman Budai, hudobníčka a riaditeľka Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Nora Valentínová, speváčka a pedagogička ZUŠ Rita Záležáková, pedagogička Mária Hikkelová a riaditeľ Centra voľného času Michal Malárik. „Slávnostné odovzdanie ocenení sa uskutoční pravdepodobne koncom júna,“ oznámil magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2016
Obyvatelia Šale môžu hlasovať za Tvorivý čin roka
Obyvatelia Šale sa môžu zapojiť do pravidelnej ankety Tvorivý čin roka, ktorú vyhlasuje Komisia kultúry a cestovného ruchu pri mestskom zastupiteľstve.
viac
21.01.2020
Aktívni umelci získajú ocenenia Tvorivý čin roka
Šalianska radnica dnes - v utorok (21. 1.) - v dome kultúry rozdeľuje ocenenia Tvorivý čin roka. Celkovo bude udelených sedem cien jednotlivcom i kolektívom, ktorých navrhli členovia komisie kultúry a cestovného ruchu mestského zastupiteľstva v Šali, ale i verejnosť.
viac
03.11.2020
Verejnosť môže posielať nominácie na ocenenie Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa aj tento rok vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej oceňuje jednotlivcov i kolektívy za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
16.01.2024
Mesto hľadá osobnosti, ktoré si zaslúžia ocenenie Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa aj tento rok hľadá osobnosti, ktoré si zaslúžia cenu Tvorivý čin roka. Verejnosť môže nominovať jednotlivcov i kolektívy, ktoré si zaslúžia ocenenie za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %