Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
14.03.2020 02:20

Šaľa pridelí parkovacie miesta obmedzenému počtu záujemcov


Snímka zdroj: (sala.sk).


Mesto Šaľa avizovalo zmeny v prideľovaní parkovacích miest obyvateľom mestskej časti Veča. Ako o tom informoval magistrát, po vyhradení parkovacích miest dopravným značením budú žiadateľom pridelené parkovacie miesta podľa nových pravidiel.


Mesto už určilo daň, ktorú budú vlastníci áut platiť za užívanie verejného priestranstva na parkovanie. „Zároveň boli daňovníci informovaní o možnosti požiadať o pridelenie parkovacieho miesta v roku 2020. Pre konkrétnych záujemcov bude vyhradené len určité percento z celkového počtu parkovacích miest,” informovala o tom radnica.

Žiadateľov, ktorým sa vyhradené voľné parkovacie miesta neujdú, bude mesto evidovať v poradovníku. „Aby bolo záujemcovi vôbec nejaké parkovacie miesto pridelené, musí mať trvalý pobyt na adrese, kde žiada o vyhradenie parkovacieho miesta, a musí byť vlastníkom motorového vozidla, na ktoré bude parkovacie miesto určené. Pre jednu domácnosť bude môcť byť vyhradené len jedno parkovacie miesto, pričom žiadateľ nesmie mať žiadne záväzky voči mestu Šaľa,” konštatuje sa v pravidlách, ktoré zverejnil magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2017
V Šali pribudne sedem nových bezpečnostných kamier
V mestskej časti Veča v Šali pribudne sedem nových bezpečnostných kamier. Mesto na ne získalo 10 000 eur z Rady vlády SR pre prevenciu kriminality.
viac
07.02.2020
V Senici pribudne 50 parkovacích miest
V meste Senica pribudne v priestore pri poliklinike a budove Sociálnej poisťovne 50 parkovacích miest. Informovala o tom hovorkyňa mesta Senica Viera Barošková.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
03.03.2021
Mesto Nové Zámky zavádza nový parkovací systém
Novozámocká radnica zavádza od marca novinky v spoplatňovaní parkovania v centre mesta. Ponúka nový spôsob platenia i úľavy pre majiteľov elektromobilov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %