Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
26.02.2020 01:45

Šaľa pripravuje podklady k projektu cyklotrasy do Diakoviec


Snímka zdroj: (sala.sk).


Šalianska radnica začala pripravovať podklady, ktoré sú potrebné pre vydanie územného rozhodnutia na výstavbu novej cyklotrasy. Tá spojí mesto s neďalekými Diakovcami.


Ako informovala Dajana Hanesová z mestského úradu, súbežne s prípravou potrebnej dokumentácie prebieha aj postupné majetkové a právne usporiadanie pozemkov pod budúcou cyklotrasou. „Všetky tieto aktivity sú nevyhnutné pre neskoršie stavebné konanie,“ uviedla Hanesová.

Mesto začalo s prípravou výstavby cyklistickej trasy ešte vlani. „Na realizáciu tohto projektu sa budeme snažiť získať aj mimorozpočtové zdroje. Aby sme sa však mohli o dotáciu zo štátu uchádzať, musí byť všetko pripravené do fázy vydaného stavebného povolenia. Samotná realizácia potom už bude posledným krokom, ktorým sa zavŕši snaha o vybudovanie bezpečného cyklistického spojenia Šale a Diakoviec,“ dodala Hanesová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2019
Šaľu a Diakovce by mala spojiť nová cyklotrasa
Šaľu a obec Diakovce by v budúcnosti mohla spájať nová cyklotrasa. Obe samosprávy už začali s prípravou projektu. V súčasnosti je už hotová štúdia, ktorá určila trasovanie novej cyklistickej komunikácie.
viac
11.02.2020
Mesto pripravuje stavbu cyklistického podjazdu pod Univerzitným mostom
Nitrianska radnica pokračuje s prípravou výstavby cyklistického podjazdu pod Univerzitným mostom, ktorý prepojí cyklotrasy v mestských častiach Chrenová a Krškany. Tie momentálne rozdeľuje svetelná križovatka na päťpruhovom hlavnom ťahu mestom, ktorý vedie práve cez Univerzitný most.
viac
14.11.2020
Šaľa a Diakovce budú spolupracovať pri výstavbe novej cyklotrasy
Výstavbu cyklotrasy, ktorá spojí Šaľu s Diakovcami, budú obe samosprávy pripravovať spoločne. Zmluvu o združení finančných prostriedkov už schválilo aj šalianske mestské zastupiteľstvo.
viac
05.02.2021
V Poloninách vzniká 90-kilometrový cyklookruh
Prepojiť najvýznamnejšie atrakcie a scenérie v okolí vodnej nádrže Starina, a tým podporiť rozvoj turizmu v málo rozvinutom regióne Sninského okresu má za cieľ 92,06 kilometra dlhá cyklotrasa Poloniny Trail.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %