Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
20.04.2024 10:10

Šaľa uzavrie dohodu o spolupráci s chorvátskym mestom Našice


Snímka zdroj: tznasice.hr


Mesto Šaľa uzavrie dohodu o spolupráci s chorvátskym mestom Našice. Návrh dohody schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní 18. apríla.


Našice patria do Osijecko-baranjskej župy. Ako pripomenul šaliansky primátor Jozef Belický, v meste a okolitých osadách žije približne 14.000 obyvateľov. "Priamo v tejto lokalite je okolo 90 percent Slovákov. Podľa údajov Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí je v meste aktívne aj Slovenské kultúrne centrum Našice," skonštatoval Belický.         

Ako sa uvádza v návrhu dohody, spolupráca Šale a chorvátskeho mesta Našice sa bude týkať kultúrneho, spoločenského i športového života. "Predmetom vzájomnej spolupráce bude aj školstvo a mládežnícke aktivity, cestovný ruch i vzájomné spoznávanie národnej histórie a tradícií i podpora návštev obyvateľov. Spolupráca sa bude týkať aj inštitúcií, odborných útvarov, neziskových a občianskych organizácií, spolkov, športových klubov a tretieho sektora," doplnil mestský úrad.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2020
Mesto Šaľa zrušilo od budúceho roka poplatok za rozvoj
Mesto Šaľa zrušilo od začiatku januára budúceho roka poplatok za rozvoj. Rozhodli o tom mestskí poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
11.08.2021
Mesto Šaľa finančne podporí humánne zaobchádzanie s túlavými zvieratami
Mesto Šaľa poskytne dotáciu z mestského rozpočtu na rok 2021 pre oblasť zabezpečenia zdravých životných podmienok a bezpečnosti obyvateľov pri súčasnom zabezpečovaní ochrany zvierat.
viac
05.03.2022
Ďalším partnerským mestom Partizánskeho budú Otrokovice v Zlínskom kraji
Partizánske získa ďalšieho partnera z Českej republiky. Bude ním druhé najväčšie mesto Zlínskeho kraja Otrokovice. Dohodu o partnerstve a spolupráci odobrili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní.
viac
30.06.2023
Mesto a Staré Mesto budú spolupracovať pri údržbe ciest a chodníkov
Údržbu komunikácií, chodníkov a verejných priestranstiev v bratislavskom Starom Meste bude mestská časť postupne koordinovať s hlavným mestom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %