Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.01.2019 10:30

Šaľa zrekonštruuje historickú budovu hasičskej zbrojnice


Historická budova hasičskej zbrojnice vo Veči.


Šalianska radnica zrekonštruuje budovu hasičskej zbrojnice v mestskej časti Veča. V minulosti tu už bola kompletne opravená strecha, vďaka dotácii sa opraví aj zvyšná časť takmer 90-ročnej budovy.


Mestu sa na stavebné práce podarilo získať viac ako 26-tis. eur. „Výmeny sa určite dočkajú garážové brány. Vymení sa aj elektroinštalácia, opravený bude strop vo vnútri budovy, podlaha v garáži a viditeľnou zmenou prejde aj vonkajšia časť budovy. Na zbrojnici z roku 1933 sa opravia omietky a fasáda dostane novú maľbu,“ uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.       

Stavebné práce sa podľa jej slov začnú už na jar. „V minulosti sme získali pre dobrovoľný hasičský zbor protipovodňový vozík a máme prisľúbené aj nové vozidlo. Sme radi, že sa nám podarí aj investícia do budovy,“ doplnil primátor Jozef Belický.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2018
V Krupine chcú odovzdať obnovený Dom služieb aj mestský úrad
Prioritou vedenia mesta Krupina v tomto roku je obnova budov, miestnych komunikácii a tiež revitalizácia športovísk. K najväčším investíciám patrí rekonštrukcia Domu služieb, s ktorou sa začalo už vlani v lete.
viac
25.01.2019
Dobrovoľní hasiči v obci Kokšov-Bakša majú vynovenú hasičskú zbrojnicu
Obnova hasičskej zbrojnice v obci Kokšov-Bakša v okrese Košice-okolie si vyžiada približne 88.000 eur. Ako pre TASR povedal starosta Mikuláš Hudák, hotová má byť na prelome mesiacov január a február.
viac
22.03.2022
Ružinov zrekonštruoval historickú požiarnu zbrojnicu v Prievoze
Bratislavský Ružinov zrekonštruoval historickú požiarnu zbrojnicu, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. Ružinovskí miestni hasiči sa jej obnovy dočkali po takmer 15 rokoch.
viac
21.09.2022
Mesto rekonštruuje hasičskú zbrojnicu, pristaví tam i garáž
Dobrovoľní hasiči z Partizánskeho budú do konca roka mať k dispozícii väčšie priestory. Do prístavby dvojgaráže a rekonštrukcie požiarnej zbrojnice v mestskej časti Veľké Bielice samospráva investuje viac ako 70 000 eur. Informoval o tom primátor Jozef Božik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %