Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.06.2019 02:05

Samospráva chce zriadiť stredisko sociálnych služieb


Ilustračná snímka (tasr)


Vytvorenie strediska sociálnych služieb je jedným z investičných zámerov samosprávy Lučenca. Uchádza o dotáciu vo výške viac ako 1,8 milióna eur z výzvy Integrovaného regionálneho operačného programu. V prípade úspechu bude samospráva projekt spolufinancovať sumou viac ako 96-tis. eur.


  „Projekt rieši vybudovanie strediska sociálnych služieb v priestoroch objektu vo vlastníctve mesta na Ulici Dr. Herza, ktorý už teraz slúži na účely poskytovania sociálnych služieb. Objekt si vyžaduje celkovú rekonštrukciu, aby spĺňal požiadavky na poskytovanie sociálnych služieb v zmysle príslušných právnych predpisov a v zmysle vyššie uvedenej výzvy,“ uvádza samospráva v dôvodovej správe.       

Projekt rieši rekonštrukciu objektu prestavbou, nadstavbou a prístavbou na mieste asanovanej pričlenenej budovy. Po obnove by v budove mali vzniknúť priestory na krátkodobý a dlhodobý pobyt pre dôchodcov, samostatný klub dôchodcov so stravovaním a nocľaháreň pre bezdomovcov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.08.2018
Kraj začne na jeseň s deinštitucionalizáciou sociálnych služieb
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začne na jeseň 2018 realizovať eurofondový projekt deinštitucionalizácie sociálnych služieb. Súčasťou projektu je aj zriadenie novej služby – denného stacionára pre seniorov.
viac
29.12.2018
Kapacita zariadení pre seniorov na Slovensku je alarmujúco nedostatočná
Najvyšší kontrolný úrad vyzýva zodpovedných prijímať také strategické opatrenia, ktoré prispejú k zvýšeniu kapacít zariadení sociálnych služieb pre seniorov a zároveň povedú k lepšiemu finančnému ohodnoteniu práce opatrovateľov.
viac
28.03.2019
Mesto chce rozšíriť sociálne služby, občania pripravujú petíciu
Mesto Nové Zámky plánuje zriadiť nové sociálne služby na území mesta. Mestské zastupiteľstvo na svojom poslednom zasadnutí schválilo zámer podať žiadosť o nenávratný finančný príspevok zo štrukturálnych fondov.
viac
07.04.2019
V obci Okoč budú rekonštruovať Domov sociálnych služieb z dotácie
Obec Okoč v Dunajskostredskom okrese bude môcť rekonštruovať Domov sociálnych služieb pre deti a dospelých, pretože Trnavský samosprávny kraj (TTSK) získal na tento účel dotáciu takmer štyri milióny eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %