Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
25.03.2019 04:25

Samospráva plánuje rozšíriť kamerový systém o 13 kamier


Ilustračná snímka (tasr)


Rozšírenie mestského kamerového systému o 13 otočných kamier je jedným z aktuálnych zámerov samosprávy Lučenca, ktorým chce zvýšiť bezpečnosť v meste. S týmto cieľom sa uchádza o dotáciu od Rady vlády SR pre prevenciu kriminality.


Celkový rozpočet projektu je viac ako 31.100 eur, z toho spolufinancovanie samosprávy vychádza zhruba na 6200 eur.       

„Bezpečnosť mesta je pre nás priorita. Vieme, že aj tento systém zabezpečovania bezpečnosti je pre nás veľmi dôležitý a výsledok je to, že máme okolo 30 kamier, a žiadame peniaze na rozšírenie o ďalších 13,“ uviedla primátorka Alexandra Pivková. Samospráva podľa jej slov mieni niektoré staré kamery aj vymeniť.       

Podľa dôvodovej správy, ktorú v tejto súvislosti dostali mestskí poslanci, má umiestnenie kamier aj preventívny charakter. „Občania sú informovaní o ich zavedení, čím sa cítia v meste bezpečnejšie a potenciálni páchatelia v týchto miestach svoju činnosť nepáchajú, keďže vedia, že sú sledovaní kamerami,“ uvádza mesto.       

Ako dodáva v správe, nové kamery by mali okrem iného pribudnúť na Ulici osloboditeľov, Cintorínskej, Hurbanovej, Zlatej uličke, ale aj v mestskom parku či na sídliskách Rúbanisko II a III. Lučenecký kamerový systém v súčasnosti pozostáva z 31 kamier. Funguje od roku 2005 a monitoruje predovšetkým centrum mesta a sídliská.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.10.2019
Európske krajiny spolupracujú na #Prevenciaobchodovaniasludmi
Európska sieť pre prevenciu kriminality (EUCPN) a európske krajiny zahájili 17. októbra 2019 spoločnú preventívnu kampaň zameranú na obchodovanie s ľuďmi.
viac
07.10.2020
V Banskej Štiavnici začali s rekonštrukciou Mládežníckej ulice
V Banskej Štiavnici sa začína v stredu rekonštrukcia cestnej komunikácie na ulici Mládežnícka, ktorá spočíva aj v obnove parkoviska lokalizovaného v blízkosti historického centra mesta.
viac
29.12.2020
Nový rozšírený kamerový systém mesta stál 12 000 eur
Nový rozšírený a modernizovaný kamerový systém mesta Sliač vo Zvolenskom okrese stál 12 000 eur. Vyplýva to z publikácie projektu, ktorý zverejňuje samospráva na svojej oficiálnej webstránke.
viac
15.01.2021
Kamerový systém rozšírili o deväť kamier
V Krásne nad Kysucou rozšírili na konci roku 2020 kamerový systém v rámci projektu Prevencia kriminality a výtržníctva. Kamerový systém, priamo napojený na mestskú políciu, sa rozšíril o deväť kamier a momentálne ich je v meste k dispozícii 39. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %