Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
24.08.2019 09:25

Samospráva rozdá prvákom 400 balíčkov so školskými potrebami


Ilustračná snímka, zdroj: www.skolskyportal.sk


Do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Považská Bystrica nastúpi v septembri 323 prvákov, čo je o 20 viac ako v minulom školskom roku. Aj v tomto roku dostanú prváčikovia od mesta darček v podobe balíčka so základnými školskými potrebami.


Ako informoval vedúci odboru sociálnych vecí a školstva považskobystrickej radnice Jozef Bielik, spolu sa v tomto roku rozdá približne 400 balíčkov. Poputujú prvákom nielen v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, ale aj do Súkromnej DSA školy na Rozkvete, Základnej školy sv. Augustína a Spojenej školy internátnej na sídlisku SNP.       

„Začiatok školského roka je pre rodičov i deti prelomovou udalosťou. Vznikajú dosť vysoké finančné náklady, či už na oblečenie, tašku a pomôcky. Mesto sa preto snaží prispieť k tomu, aby mali začiatok školského roka jednoduchší. Už dlhé roky kupuje radnica pre prváčikov balíčky, v ktorých sú základné školské potreby. Ohlasy na ne sú veľmi pozitívne. Vždy na začiatku školského roka chodíme balíčky do vybraných škôl aj odovzdávať a rozprávame sa i s rodičmi. Berú to ako výpomoc od mesta a hodnotia ju kladne,“ uviedol Bielik.       

Balíčky budú obsahovať peračník, pastelky, „voskovky“, detské nožnice, temperové farby, maliarsku paletu, pravítko, lepiacu tyčinku, náčrtník a skicár, farebný papier, ceruzku s gumou, strúhadlo, plochý a guľatý štetec, vodové farby a detské tričko s logom mesta. Cena jedného balíčka je približne 15 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2016
Považská Bystrica má nové partnerské mesto
Gruzínske mesto Zestafoni bude ôsmim partnerským mestom Považskej Bystrice. Medzinárodnú dohodu s novým partnerom schválilo tento týždeň považskobystrické mestské zastupiteľstvo.
viac
20.10.2016
Považská Bystrica chce predať budovu kultúrneho strediska
Mesto Považská Bystrica chce predať budovu bývalého mestského kultúrneho strediska na sídlisku SNP. V nevyužívanej budove je pobočka Považskej knižnice, ktorú presťahujú do priestorov neďalekej základnej školy.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
22.03.2021
Z participatívneho rozpočtu mesto podporí projekty sumou 12 000 eur
Považskobystrická samospráva podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu Mesto si ty! zaujímavé projekty celkovou sumou 12 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %