Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.11.2019 09:10

Samospráva už má v rukách štúdiu športovo-rekreačného areálu


Nová Baňa. Ilustračná snímka (msú)


Novobanská samospráva už má v rukách štúdiu plánovaného športovo-rekreačného areálu s plavárňou, na vykurovanie ktorého by mesto chcelo používať odpadové teplo z tunajšieho závodu na výrobu kamennej minerálnej vlny.


"Zároveň sme kontaktovali vedenie spoločnosti so žiadosťou o rokovanie, aby sme im predstavili projekt," uviedol primátor Novej Bane Branislav Jaďuď.       Ako ďalej priblížil, celý komplex by mal byť situovaný na svahovitom pozemku s prístupom z dvoch strán. Objekty sú navrhnuté tak, aby sa nemuseli robiť masívne zemné práce, preto kopírujú sklon svahu. Navrchu by mala byť plaváreň, v strednej časti športová hala a v spodnej parkovisko.       

"Moderné na tomto koncepte je to, že každý jeden objekt využíva strechu susediacu objektu ako zelenú strechu. Napríklad plaváreň, ktorá má vnútri svoj bazén, tak má aj vonkajší bazén, ktorý je na streche športovej haly. Športová hala má na prízemí kaviareň, ktorá má terasu na objekte parkovania. Keby boli zdroje, na vrchu plavárne, je možné mať oddychovú zónu," priblížil Jaďuď. Celý projekt sa podľa jeho slov dá spraviť aj modulovo, čiže po častiach.       

Ekonomickú prevádzku celého komplexu by podľa predstáv samosprávy mohlo zabezpečiť využívanie odpadového tepla zo spomínaného závodu cez existujúci a v minulosti využívaný teplovod. "Veríme, že sa to môže podariť. Keby náhodou to odpadové teplo nebolo k dispozícii a nevyriešime to cez kogeneračnú jednotku, ktorá je alternatívou B, tak budeme hľadať iné riešenie. Nevzdáme sa toho, Nová Baňa takéto zariadenie dlhodobo očakáva a zatiaľ absentuje," dodal Jaďuď.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.07.2017
Sninskí poslanci podporili zámer výstavby mestskej plavárne
Poslanci podporili zámer výstavby plavárne v meste. Hotová by mohla byť do konca roka 2020. Výstavbu krytého viacúčelového bazéna, ktorého súčasťou by bol aj zimný štadión a multifunkčné ihrisko, chceli v meste začať realizovať už pred niekoľkými rokmi.
viac
23.01.2018
Skalica plánuje postaviť novú športovú halu za 3 až 3,3 milióna eur
Mesto Skalica plánuje postaviť multifunkčnú športovú halu, ktorú by mohli využívať viaceré športové kluby v meste. Uviedol to primátor Ľudovít Barát pri stretnutí so zástupcami mestských športových klubov.
viac
27.04.2021
Pri rieke Nitra má vyrásť nová športová hala
Pod Nitrianskym hradom by v budúcnosti mala vyrásť nová športová hala. Stáť by mala medzi severnou tribúnou futbalového štadióna a riekou Nitra.
viac
18.02.2022
Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly
Rodí sa nová nádej pre športové talenty. Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly, ktorá je zároveň riešením, ako sa vysporiadať s nedostavaným, desaťročie chátrajúcim skeletom v kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %