Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
05.03.2019 09:15

Samospráva získala dotácia 342-tis. eur na opatrovateľskú službu


Ilustračná snímka: harris.sk


Dotáciu 342-tis. eur na opatrovateľskú službu získala samospráva Rimavskej Soboty z Operačného programu Ľudské zdroje. Poskytovateľom je Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR, projekt má byť realizovaný do januára 2021.


„Cieľom projektu je podpora dostupnosti terénnej opatrovateľskej služby s cieľom zotrvania osôb odkázaných na pomoc inej osoby v prirodzenom domácom prostredí, čiže podpora rozvoja opatrovateľskej služby za účelom predchádzania umiestňovania klientov do pobytových zariadení,“ uvádza sa v materiáloch k projektu.

Hlavnou aktivitou projektu je poskytovanie opatrovateľskej služby, kde cieľovou skupinou sú deti i plnoleté fyzické osoby, ktorým sa poskytujú sociálne služby, ako aj zamestnanci vykonávajúci politiky a opatrenia v oblasti sociálneho začlenenia vo verejnom aj v neverejnom sektore. „Vytvorením nových a udržaním existujúcich pracovných miest sa podporí zamestnanosť v regióne s najvyššou nezamestnanosťou,“ dodáva sa v materiáloch.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2019
Rimavská Sobota získala podporu na projekt opatrovateľskej služby
Mestu Rimavská Sobota bolo dňa 2. januára 2019 doručené rozhodnutie Implementačnej agentúry Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
viac
06.05.2019
Rimavská Sobota rozdelí športovým klubom a kultúrnym subjektom 90-tis. eur
Dokopy 90-tis. eur rozdelí tohto roku športovým klubom a kultúrnym subjektom v meste samospráva Rimavskej Soboty. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí.
viac
18.05.2019
Mesto získalo dotáciu na rozšírenie opatrovateľskej služby
Mesto Komárno rozšíri služby opatrovateľskej starostlivosti. Umožní mu to dotácia v hodnote takmer pol milióna eur. Tento nenávratný finančný príspevok získala radnica v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.
viac
26.09.2022
BBSK získal na cyklotrasu z Poltára do R. Soboty ďalších takmer 5 miliónov eur
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) získal z eurofondov dotáciu na druhú etapu cyklotrasy medzi Poltárom a Rimavskou Sobotou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %