Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
09.02.2020 09:55

SAŽP vypracovala koncepciu environmentálnej výchovy a vzdelávania


Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) - logo


Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vypracovala Koncepciu rozvoja environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety v SAŽP do roku 2030. Jednou z priorít je zvyšovanie environmentálneho povedomia. Informovala o tom špecialistka na PR Iveta Kureková.


Témy environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety sú zmena klímy, obehové hospodárstvo, predchádzanie vzniku odpadu, udržateľná výroba a spotreba či výchova pre udržateľný rozvoj. "SAŽP sa chce stať inštitúciou, ktorá poskytuje príklady pre realizáciu princípov udržateľného rozvoja v praxi. Svoje miesto vidí v skvalitňovaní systému neformálnej environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety na Slovensku, vo vytváraní vhodného prostredia pre spoluprácu, sieťovanie a výskum v rámci envirorezortu i mimo neho," uviedla Kureková. Tento cieľ chce SAŽP uskutočniť opatreniami zameranými na rozvoj vnútorných kapacít, inováciu ponuky environmentálnej výchovy, budovanie modelového strediska a národnou koordináciou.       

Didaktickým poslaním environmentálnej výchovy SAŽP bude snaha, aby ľudia pozitívne, ale kriticky mysleli a boli schopní zmeny, priblížila Kureková.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.04.2019
Trenčianska župa sa pilotne vydala na cestu envirovzdelávania mládeže
Budovanie pozitívneho prístupu k ochrane životného prostredia už od skorého veku. S jasným cieľom pristúpil Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) k príprave Krajskej koncepcie environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety v Trenčianskom kraji.
viac
08.10.2019
Reštart školského programu vo formáte outdoorovej hry - Enviróza
Slovenská agentúra životného prostredia pravidelne inovuje svoju ponuku v oblasti environmentálnej výchovy a vzdelávania. Niekoľkým zmenami prešiel počas svojej existencie aj školský program vo formáte outdoorovej hry - Enviróza.
viac
18.02.2020
V rámci Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo MŽP 60 žiadostí o finančnú podporu
V treťom ročníku Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR zatiaľ 60 žiadostí s výškou podpory 434 152 eur. Informoval o tom Slavomír Held z odboru komunikácie MŽP.
viac
16.06.2021
Stredisko praktickej environmentálnej výchovy SAŽP Dropie prejde premenou
Environmentálna výchova a vzdelávanie má pevné miesto v štruktúre Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) prakticky od jej vzniku. Zažila fázy rozmachu a budovania siete štátnych stredísk environmentálnej výchovy, ale aj fázy stagnácie a hľadania svojej úlohy a poslania v súčasnom svete.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %