Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.02.2017 10:00

Seminár o vidieckej turistike a agroturistike v Modre predstavil nové možnosti


Pohľad na časť účastníkov seminára.


Koncom januára sa uskutočnil v Modre v penzióne Harmónia odborný seminár s názvom Vidiecky cestovný ruch a agroturistika napomáha ekonomickému rozvoju regiónov a zamestnanosti na Slovensku.


Cieľom celoslovenského odborného seminára, ktorý usporiadala Nezisková organizácia rozvoja vidieckej turistiky v Modre a Slovenský zväz vidieckej turistiky a agroturistiky (SZVTA), bolo oboznámiť starostov, podnikateľov a tretí sektor s možnosťami podpory vidieckej turistiky z verejných finančných prostriedkov a Európskych štrukturálnych a investičných fondov v programovom období 2014 - 2020.

Na seminári s referátmi vystúpili Ing. Lucia Šifel z Trnavského samosprávneho kraja, experti cestovného ruchu Ing. Juraj Kerekeš, Ing. Marian Bujna a Ing. Michal Ševčík, ktorí hodnotili dosiahnuté výsledky a prezentovali trendy ďalšieho rozvoja cestovného ruchu, vrátane vidieckej turistiky na Slovensku.

Praktické skúsenosti z cestovného ruchu si vymenili starostovia, MAS pri realizácii úspešných projektov vo vidieckej turistike a agroturistike na Slovensku. O skúsenostiach z činnosti Združenia Malokarpatská vínna cesta, ktorá si v minulom roku pripomenula 20. výročie svojho vzniku, hovorila PhDr. Anna Píchová, riaditeľka Malokarpatského osvetového strediska (MOS) v Modre. V diskusii okrem iných vystúpili aj Ing. Gabriela Repová a Mgr. Katarína Bencová, ktoré prezentovali uskutočnené, ako aj pripravované projekty v Modre a činnosť Turistickej informačnej kancelárie v (TIK) v Modre. Zaujímavé a podnetné boli vystúpenia členov Cechu husacinárov zo Slovenského Grobu. Anna Jajcajová a Helena Minarovičová hovorili o spolupráci podnikateľov so samosprávou v obci pri rozvíjaní gastronomických služieb.

Viac v Obecných novinách č. 7-8/2017  na str. 10.

Autor: František MACH, MATIK Modra


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2017
Pozvánka na seminár o vidieckom cestovnom ruchu a agroturistike
Seminár s názvom Vidiecky cestovný ruch a agroturistika napomáha ekonomickému rozvoju regiónov a zamestnanosti na Slovensku sa uskutoční 25. januára v penzióne Harmónia*** v Modre.
viac
28.02.2017
Vidiecka turistika a agroturizmus má na Slovensku potenciál, ktorý treba využiť
Účastníci seminára v Modre vyzývajú štátne orgány, predstaviteľov územných samospráv a mimovládnych neziskových organizácií, aby venovali zvýšenú pozornosť rozvoju slovenského vidieka.
viac
01.05.2017
Kam kráčaš agrokomplex?
Nezisková organizácia rozvoja vidieckej turistiky a Slovenský zväz vidieckej turistiky a agroturistiky pozývajú na seminár o premenách slovenského vidieka a trendoch ďalšieho vývoja v agrorezorte a na vidieku, ktorý sa uskutoční 16. – 17. mája 2017 v Penzióne Harmónia*** v Modre.
viac
04.02.2018
Podnikanie na slovenskom vidieku potrebuje výraznejšiu podporu
Napredovanie poľnohospodárstva, zabezpečenie sebestačnosti vo výrobe potravín a rozvoj vidieka, sú v posledných rokoch vážnym spoločenským problémom, na ktorý poukazujú masmédiá a sú tiež témou rozličných vzdelávacích podujatí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %