Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
13.06.2020 11:25

Senica bude verejné priestory čistiť a dezinfikovať ekologicky


Snímka zdroj: (senica.sk).


Mesto Senica zaobstaralo prístroj na dezinfekciu verejných priestorov a ničenie burín pri krajniciach a chodníkoch bez použitia akýchkoľvek chemikálií. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.


Prístroj bude čistiť a dezinfikovať pôsobením horúcej vody alebo vodnej pary. „Ako prvé plánujeme prístroj použiť na ekologickú dezinfekciu a vyčistenie detských ihrísk. Možnosti jeho použitia v exteriéri sú široké, od momentálne aktuálnej dezinfekcie hracích prvkov detských ihrísk, lavičiek, autobusových zastávok, dlažby až po ekologické ničenie burín v meste,” uviedol primátor Martin Džačovský.

Prístroj mesto zakúpilo v celkovej hodnote 20 000 eur s tým, že očakáva príspevok z Trnavského samosprávneho kraja, ktorý by mal predstavovať 50 percent jeho obstarávacej ceny, čo predstavuje sumu 10 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2020
Skalica pokračuje v regenerácii verejného priestranstva
Mesto Skalica pokračuje v projekte s názvom Regenerácia vnútrobloku sídliska na ulici Mallého. V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu bola mestu Skalica schválená dotácia na účel zveľadenia prostredia.
viac
16.06.2020
Ako v súčasnosti využívať detské exteriérové ihriská
Počas mimoriadnej epidemiologickej situácie na území SR v súvislosti s ochorením COVID-19 boli vydané mnohé opatrenia hlavného hygienika SR upravujúce spôsob života a využívanie služieb s cieľom zabrániť resp. minimalizovať cesty a spôsoby šírenia sa ochorenia.
viac
09.11.2020
Nadácia PSK pre podporu rodiny rozdelila takmer 120 000 eur
Nadácia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pre podporu rodiny rozdelila za dva roky svojho pôsobenia takmer 120 000 eur. Pomoc smerovala rodinám v celom kraji, ktoré sa ocitli v sociálnej, zdravotnej, ekonomickej či existenciálnej núdzi.
viac
23.11.2020
Exteriér a interiér kultúrneho domu čaká rekonštrukcia za 3,7 milióna eur
Mesto Šaľa zrekonštruuje kultúrny dom v Šali. Do súťaže na dodávateľa prác sa prihlásilo šesť uchádzačov, zákazku získala s cenou 3,7 milióna eur šalianska spoločnosť Menert.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %