Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
19.11.2019 10:05

Senica zrekonštruuje dom smútku, s prácami sa má začať v marci 2020


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Senica zrekonštruuje v roku 2020 dom smútku. Mesto vyhlásilo verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavebných prác, do ktorého sa záujemcovia môžu prihlásiť do 25. novembra.


Predmetom zákazky je komplexná rekonštrukcia domu smútku v Senici. "Bude pozostávať z čiastočnej rekonštrukcie sociálnych zariadení, interiérov, vykurovania, vzduchotechniky, elektroinštalácie, zdravotechnickej inštalácie, ozvučovacej techniky a výťahu," uviedol pre TASR zástupca primátora Filip Lackovič.       

Ako doplnil, na objekte pribudne nová strešná povlaková krytina a zateplí sa. Na budove sa vymenia vonkajšie výplne otvorov okrem už vymenených a vnútorné priestory sa vymaľujú. Fasáda dostane nový náter, opravia sa opadané obklady a vyčistia pohľadové betóny.       

Pri verejnom obstarávaní je maximálna cena stanovená na 291.336 eur bez DPH a predpokladaná doba výstavby je stanovená na sedem mesiacov. "Na základe predchádzajúcich skúseností očakávame, že vďaka súťaži bude výsledná cena nižšia. Ak všetko pôjde podľa plánu, začiatok stavebných prác je stanovený na 1. marca 2020. Jedná sa o dom smútku, takže by sme chceli práce dokončiť tak, aby návštevníci cintorína na Sviatok všetkých svätých už prišli do zrekonštruovaných priestorov," doplnil Lackovič.       

"Počas rekonštrukcie treba počítať s tým, že dom smútku bude kompletne uzavretý, keďže niektoré práce sa nedajú spraviť za plného chodu. Rekonštrukcia prispeje aj k zníženiu prevádzkových nákladov domu smútku," informoval zástupca primátora.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.02.2018
V Myjave zasadalo spoločne zastupiteľstvo Myjavy a šiestich okolitých obcí
Úvodné tohtoročné mestské zastupiteľstvo v Myjave malo vo štvrtok (8. 2.) netradičnú účasť. Okrem mestských poslancov sa na ňom zúčastnili aj starostovia a poslanci šiestich obcí využívajúcich dom smútku, ktorého rekonštrukcia bola predmetom rokovania.
viac
13.02.2020
Dom smútku v Senici čaká obnova
Mesto Senica začína 1. marca s obnovou domu smútku na senickom cintoríne, ktorá je naplánovaná na sedem mesiacov a počas nich bude dom smútku kompletne uzavretý. Oprava by mala byť hotová k Pamiatke zosnulých.
viac
23.09.2021
Mesto opravilo aj posledný dom smútku, obnovy sa dočkal aj Dom smútku v Kunove
Po oprave Domu smútku v Čáčove, následne v Senici, prišla na rad aj budova slúžiaca na smútočné obrady v miestnej časti Kunov.
viac
22.01.2024
Mesto pripravuje v tomto roku investície za vyše 8 miliónov eur
Mesto Senica v minulom roku pokračovalo v rozbehnutých i nových investíciách a súbežne pripravovalo podmienky pre ďalšie investície.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %