Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
10.09.2019 05:45

Seniori zo siedmich krajín sa zúčastnia Olympiády univerzít tretieho veku


Ilustračná snímka, zdroj: utv.tuzvo.sk


Ôsmy ročník Medzinárodnej športovej olympiády pre študentov Univerzít tretieho veku (UTV) sa uskutoční od 11. do 14. septembra na pôde Technickej univerzity (TU) vo Zvolene.


Do mesta pod Pustým hradom príde viac ako 140 študentov UTV z Poľska, Turecka, Ukrajiny, Rumunska, Českej republiky, Maďarska a Slovenska.       

"Súťažiť budú v streľbe zo vzduchovej pušky, stolnom tenise, lukostreľbe, bowlingu, šachu. Máme pripravené aj ďalšie športové disciplíny, ktoré budú orientované na "najvšestrannejšieho olympionika," uviedol pre TASR vedúci UTV vo Zvolene Erik Selecký. Obohatením športových aktivít bude splav rieky Hron.       

„Sme veľmi radi, že okrem stabilných partnerov môžeme privítať aj novú univerzitu tretieho veku z maďarského mesta Pécs. Naša myšlienka vytvorenia jednej spoločnej medzinárodnej aktivity pre seniorov – študentov sa ujala a okrem možnosti na Slovensku sa športovej a kultúrnej aktivity chopili aj kolegovia z poľského mesta Lubsko a ukrajinského mesta Lutsk. Vďaka tejto spolupráci majú študenti UTV zo Zvolena možnosť pravidelne navštevovať aj iné mestá v stredoeurópskom priestore," priblížil Selecký.       

Okrem súťažiacich seniorov netreba podľa neho zabudnúť ani na seniorov – dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú pri organizácii tohto podujatia - či už ako sprievodcovia jednotlivých krajín, kde si precvičia svoje jazykové schopnosti, alebo aj ako rozhodcovia, zapisovatelia pri športových disciplínach.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Zvolen pozýva na Dni mesta
Dni mesta sa budú konať v dňoch 27. 5. - 29. 5. na Námestí SNP.
viac
27.09.2016
Zvolen chce vybavovať občanov efektívnejšie a byť voči nim transparentný
Mesto Zvolen ako jedna z mála slovenských samospráv získalo certifikát kvality a transparentnosti. Udelila mu ho po pol roka trvajúcom procese príprav nezávislá audítorská spoločnosť QSCert.
viac
29.03.2017
Vďaka deťom a mladým ľuďom spúšťa Zvolen filmový klub
 V meste ožije filmový klub (nielen) pre mladých. Premietanie bude pravidelné a vstup voľný.
viac
06.06.2017
Slovenskí študenti vyhrali so svojím vynálezom prestížnu súťaž
Parádne modely áut Porsche a Mercedes na hybridný pohon, ktoré vytvorili študenti SPŠ dopravnej vo Zvolene putovali v máji do Francúzska. Tam sa medzi tímami z celej Európy umiestnili vo svojej kategórii na prvom mieste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %