Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.09.2021 03:05

Šesť rokov s folklórom


Snímka: Michal Paška


Programom s týmto názvom si Folklórny súbor z Liptovského Hrádku pripomenul svoje šieste výročie.


Dejiskom oslavy, ktorá prebiehala (ako inak) v znamení tanca a spevu, bolo v sobotu 18. septembra 2021 Námestie Františka Wisnera v Liptovskom Hrádku. V pestrom programe účinkoval aj Detský folklórny súbor Cindruška.

„V uplynulom roku sa nám piate výročie Folklórneho súboru Majerán nepodarilo osláviť. Teraz, keď sme už mohli tancovať a nacvičiť program, sme pripravili prierez našich základných choreografií, ktoré má súbor v repertoári. Výročie sme chceli osláviť na námestí aj s našimi občanmi. Myslím si, že obidva súbory sa stali súčasťou kultúry nášho mesta a aj ľudia boli radi, že sme mohli spoločne výročie osláviť,“ zhodnotila Elena Jurenová, umelecká vedúca a choreografka Folklórneho súboru Majerán. Vyslovila tiež poďakovanie každému, kto je súborom akýmkoľvek spôsobom nápomocný.

Folklórny súbor Majerán má v súčasnosti 40 členov, v Cindruške pôsobí viac ako 110 detí.

 

Autor: Michal Paška


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2020
Pri oprave výtlkov budú po novom využívať infražiariče
Výtlky na miestnych komunikáciách v Liptovskom Hrádku budú zamestnanci odboru technických služieb po novom opravovať pomocou infražiaričov. Mesto o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.
viac
24.06.2020
V mestskej knižnici pribudlo takmer 700 kníh
Fond Mestskej knižnice v Liptovskom Hrádku sa rozrástol o 681 knižných titulov. Ide najmä o beletriu pre dospelých, deti a mládež.
viac
18.01.2021
V meste už rozmiestnili nádoby na rozložiteľný kuchynský odpad
Pri bytových domoch v Liptovskom Hrádku v piatok pribudli hnedé nádoby na biologicky rozložiteľný kuchynský odpad. Umiestniť ich tam dala samospráva.
viac
14.05.2021
Pracovníci MsÚ v Liptovskom Hrádku upravili plochu pri cyklotrase
Pracovníci Mestského úradu v Liptovskom Hrádku počas brigády upravili plochu pri vlani vybudovanej cyklotrase. Vďaka ich nasadeniu prešla úpravou plocha od železničného nadjazdu po garáže - blízko križovatky ulíc Hradná a Pri železnici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %