Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
12.05.2017 07:00

Siedmy ročník Birell BikeFestu 2017 klope na dvere


Snímka zdroj: (tsk).


Posledný májový víkend bude už tradične v bikeparku Kálnica patriť najväčšiemu bicyklovému festivalu na Slovensku.


Fanúšikovia cyklistiky si v bikeparku Kálnica prídu počas troch nabitých dní plných cyklistiky na svoje. Tešiť sa môžu na voľné jazdenie na všetkých tratiach v areáli bikeparku. Okrem toho na nich čaká viac ako 400 testovacích bicyklov rôznych značiek, vrátane noviniek či e-bikov. Trate preveria schopnosti riderov v jedenástich kategóriách. Už tretí rok sa najväčší bicyklový festival koná s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Medzinárodnú účasť zabezpečia špičkoví rideri, ktorí predvedú svoje najlepšie skoky a polety v najextrémnejšej šou festivalu, ktorou je Garmin Slopestyle. Šou je súčasťou Freeride Mountain Bike World Tour už po tretíkrát. Nedeľa bude v bikeparku Kálnica patriť obľúbenému Kellys BikeFest maratónu. Minulý rok prilákal BikeFest 12-tisíc návštevníkov. Podarí sa organizátorom prekonať toto číslo?

 

Birell BikeFest 2017 prinesie viaceré novinky

Najvyhľadávanejšia disciplína festivalu - CTM Enduro race sa tento rok stane súčasťou Stredoeurópskej enduro série. Organizátori v tomto ročníku pristúpili aj k rozšíreniu počtu kategórií na 23-km trati. Nezabudlo sa však ani na najmenších. Tí sa môžu zabaviť a vyskúšať si trate v Kenzel detskej zóne.

Pre všetkých návštevníkov, či už aktívne jazdia alebo nejazdia, bude pripravený bohatý sprievodný program, od živého hiphopového koncertu v piatok večer po drum&bass tancovačku v sobotu. Vonkajšie kino Red Bull TV Cinema ponúkne možnosť pozrieť si najlepšie bikové filmy. Okrem toho mysleli organizátori aj na ponuku rozmanitých jedál, posilneného hygienického zázemia a pojazdnej práčovne Whirpool s chill out zónou.

Ak si chcete overiť svoje bikerské schopnosti v niektorej z 11 disciplín, prípadne si vyskúšať niektorý z testovacích modelov, registrácia účastníkov a rezervácia testovacích bicyklov je už na webovej stránke www.bikefest.sk v plnom prúde.

Od roku 2015 je Trenčiansky samosprávny kraj partnerom podujatia. Okrem toho, že sa na ňom pravidelne zúčastňuje aj trenčiansky župan Jaroslav Baška, verejnosť sa môže zastaviť aj pri stánku krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región. V ňom aj tento rok návštevníkom predstavia cyklistické atraktivity kraja, pripravené budú aj rozličné súťaže a zaujímavosti. TSK je totiž cyklistickým krajom. V súčasnosti župa pracuje na realizácii viacerých veľkých cyklistických projektov (medzi nimi napríklad i na výstavbe Vážskej cyklotrasy), podporuje projekt Vrchárskej koruny Trenčianska či je pravidelným účastníkom projektu Do práce na bicykli. Aj preto je župa hrdá na to, že najväčší bicyklový festival sa koná práve na jeho území v obci Kálnica.

 

Autor: (tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2017
Ružinovčania si v sobotu zašportujú a ocenia najlepších športovcov
Sobota (13. 5. 2017) sa ponesie v Ružinove v znamení športu. Cez deň je obyvateľov mestskej časti pripravený športový program, ktorý vyvrcholí športovým galavečerom v Dome kultúry Ružinov o 19:00 hod.
viac
24.05.2017
Prešov sa bude hýbať
Projekt HÝBSA Slovensko sa presúva na východ. V Prešove nás čaká celodenné  športovo-zábavné podujatie pre celú rodinu. Stačí sa zaregistrovať.
viac
18.07.2017
Cyklisti budú spoznávať Svidník a jeho okolie
Štvrtý ročník zábavno-poznávacích pretekov Cyklopátrania Prešovským krajom pokračuje v sobotu 22. júla objavovaním Svidníka a jeho okolia.
viac
24.10.2017
V Trenčianskom kraji vyrástli dve nové pumptrackové trate
Milovníci cyklistiky, adrenalínu a športoví nadšenci sa majú na čo tešiť. Obec Bošáca a mesto Nováky rozšírili možnosti športového vyžitia a môžu sa pochváliť novými pumptrackovými dráhami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %