Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
22.12.2018 08:30

Silvestrovská svetelná šou rozžiari Bratislavu na prelome starého s novým rokom


Ilustračná snímka


Hlavné mesto aj tento rok privíta Nový rok polnočným ohňostrojom na Dunaji spojeným so svetelnou a hudobnou šou so scenériou dunajského nábrežia. Ohňostroj bude tradične odpálený z plavidla uprostred Dunaja s hudobnou kulisou na motívy slávneho valčíka Johana Straussa Na krásnom modrom Dunaji.


Pred a počas ohňostroja bude paralelne prebiehať svetelno-laserová šou na Námestí Ľudovíta Štúra a Rázusovom nábreží, ktorú bude dopĺňať hudba slovenských a českých klasikov.

Veľkým zážitkom pre návštevníkov bude aj tento rok originálna vizuálno-svetelná show s nadrozmernou svetelnou časomierou na Námestí Ľ. Štúra, ktorá bude odrátavať záverečné minúty starého roka. Spolu s unikátnou scenériou dunajského nábrežia tak vystupňuje vizuálny zážitok divákov, kým bude presne o polnoci z lode na Dunaji odpálený tradičný bratislavský silvestrovský ohňostroj.

Bratislava sa tak opäť raz priblíži svetovým metropolám, ktorá svojim obyvateľom, návštevníkom a turistom ponúkne originálnu svetelno-hudobnú show v podobe najaktuálnejších trendov v digitálnom a svetelnom umení.

Bratislavčania a návštevníci mesta sa môžu prísť do centra mesta zabávať už od 22:00 h. Mestská časť Bratislava Staré Mesto pripravila na Hviezdoslavovom námestí „warm-up party“ v podobe pódia s DJ. Diskotéka na námestí potrvá pod holým nebom až do cca 02:00 hodiny po polnoci.

Program na Silvestra pripravili Hlavné mesto SR Bratislava spolu s mestskou časťou Staré mesto. O dramaturgiu a réžiu programu sa postaralo o. z. Hlava 98.

BEZPEČNOSŤ

Na bezpečnosť a nerušený chod silvestrovskej noci budú dohliadať posilnené hliadky mestskej a štátnej polície spolu s pracovníkmi strážnej služby a zdravotníkmi.

Zároveň mesto upozorňuje, že podľa Všeobecne záväzného nariadenia z minulého roka o pyrotechnike je prísne zakázané akékoľvek používanie voľne dostupnej pyrotechniky. Tieto opatrenia boli prijaté aj preto, aby si Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta mohli užiť silvestrovské oslavy bezpečne a bez akýchkoľvek nepríjemností.

Aj tento rok bude do centra osláv 6 kontrolovaných vstupov, na ktorých budú príslušníci policajných zložiek dávať pozor na to, aby návštevníci do centrálnej zóny v Starom Meste vstupovali bez akýchkoľvek nebezpečných predmetov (napr. sklenené fľaše, ostré a nebezpečné predmety a pod).

Kontrolované vstupy sa budú nachádzať na týchto miestach:

1. križovatka ulíc Laurinská ul. – Rybárska brána (pri Čumilovi)

2. križovatka ulíc Mostová ul. – Medená ul.

3. Palackého ul. od Kúpeľnej ulice

4. Jesenského ulica (vedľa SND)

5. Gorkého ul. pri Poštovej banke (za SND)

6. Hviezdoslavovo nám. od Americkej ambasády po roh Strakovej ul.

DOPRAVA

Hlavné mesto zároveň prosí všetkých, ktorí sa chystajú oslavovať Silvester v meste, aby v prípade dopravy uprednostňovali MHD pred automobilovou dopravou. Vzhľadom na dopravné obmedzenia, ktoré takéto podujatie vyžaduje, sa tak vyhnú náhodným komplikáciám.

Na Silvestra (31. 12. 2018) budú denné linky premávať podľa cestovný poriadkov platných pre režim „pracovný deň – školské prázdniny.“ Nočná doprava bude počas celej noci posilnená mimoriadnymi linkami, vypravením vozidiel s vyššou kapacitou a vloženými spojmi.

Na nový rok (1. 1.2019) budú opätovne vypravené denné linky MHD do začiatku dennej premávky podľa víkendových cestovných poriadkov. Všetky bližšie informácie má na svojej stránke zverejnený Dopravný podnik Bratislavy, a.s. - https://dpb.sk/sk/sprava/premavka-mhd-pocas-silvestra-a-noveho-roka.

Pre automobilovú dopravu bude uzatvorené Vajanského nábrežie a Nám. Ľ. Štúra od 22:00 h a premávka opäť obnovená po 02:30 h. MHD bude posilnená a premávať v špeciálnom režime. Informácie o premávke spojov budú uverejnené na stránke Dopravného podniku Bratislava aj na webovej stránke Bratislavy.

Čistota v meste bude počas silvestrovskej noci zabezpečovaná priebežne. Ihneď po skončení ohňostroja na nábreží Dunaja začnú upratovacie čaty s jeho čistením, aby ho uvoľnili pre dopravu a postupne do rána bolo upratané celé centrum mesta. 

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.07.2017
Do ulíc Bratislavy vyrazila opäť hudobná električka
Dopravný podnik Bratislava v spolupráci s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy vypravili opäť pre cestujúcich zábavnú hudobnú električku. Premávať bude každú sobotu počas celého leta zadarmo!
viac
14.12.2017
Novoročný ohňostroj v Žiline opäť poteší najmä tých najmenších
Mesto Žilina pokračuje v tradícii a aj tento rok pripravuje Novoročný ohňostroj, ktorý bude odpálený v pondelok 1. januára 2018 o 18. hod. zo strechy Mestského divadla Žilina. Takto si môžu ohňostroj užiť najmä malé deti. Vianočné trhy, stánky s občerstvením, budú otvorené až do utorka 2. januára.
viac
24.12.2017
Bratislavský Silvester 2017 ponúkne aj diskotéku pod holým nebom
Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta sa môžu na tešiť na odpočítavanie posledných sekúnd starého roka spojené so špičkovou svetelnou show v scenérii dunajského nábrežia. Centrálnou zónou silvestrovských osláv bude Námestie Ľ. Štúra a Hviezdoslavovo námestie v Starom Meste.
viac
30.12.2023
Kežmarčania privítajú nový rok športovo za sprievodu svetelno-hudobnej šou
Kežmarčania budú začiatok nového roka vítať rodinne a športovo za sprievodu svetelno-hudobnej šou. Ako TASR informovala vedúca kancelárie primátora mesta Kežmarok Elena Smrigová, minulý rok sa osvedčil Silvester bez klasického ohňostroja a aj v tomto roku ho nahradí svetelná šou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %