Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.12.2021 01:35

Skalica plánuje dostavbu prístavu na Baťovom kanáli


Súčasný areál prístaviska. Snímka zdroj: (zahori.sk).


Mesto Skalica navrhlo dostavbu a rozšírenie prístavu na Baťovom kanáli. Vyplýva to zo zverejneného územného rozhodnutia, ktoré vydalo mesto Gbely ako príslušný stavebný úrad.


Súčasný areál prístaviska pozostáva z prevádzkovej budovy s vyhliadkovou vežičkou, obslužnej komunikácie s parkoviskom a s prístavným mólom. Areál je vybavený aj detským ihriskom a súčasťou je drevená rozhľadňa vysoká sedem metrov.

V navrhovanom riešení sa uvažuje o umiestnení nových objektov na pozemkoch, ktoré sú vo vlastníctve mesta. "Hlavnú kompozičnú os návrhu tvorí novovybudovaná komunikácia, na ktorú nadväzujú nové parkovacie plochy pre 15 osobných áut. Z južnej strany komunikácie sú navrhované nové objekty občerstvenia a reštaurácia so svojimi terasami. Nový sociálny objekt s WC, sprchami a kuchynkou bude umiestnený v dosahu parkovísk, v nadväznosti na karavany a oddychové priestory," informuje rozhodnutie o umiestnení stavby.

Ako sa ďalej uvádza v rozhodnutí, na terasách novovzniknutých objektov budú umiestnené lavice so stolmi o celkovej kapacite 42 plus 42 návštevníkov. "Všetky novonavrhované objekty budú napojené na nové inžinierske siete. Do areálu bude privedená pitná voda a splaškové vody budú zaústené do novej žumpy v priestore parkoviska osobných áut. Objekt občerstvenia a reštaurácie bude napojený na samostatnú žumpu. Elektrická energia bude napojená z jestvujúcej trafostanice, prípadne bude navrhnuté alternatívne riešenie," píše sa v rozhodnutí o umiestnení stavby.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2019
V Senici sa stretli pracovníci v sociálnej sfére, dôležitosť ich práce narastá
Vo štvrtok sa uskutočnil v Senici štvrtýkrát Deň sociálnych pracovníkov. Podujatie pripravil Mestský úrad Senica v spolupráci s neziskovou organizáciou Pro Region. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viera Barošková.
viac
22.10.2019
Mesto Skalica vypísalo výzvu na prenájom prístaviska na Baťovom kanáli
Spoločnosť Správa mestského majetku (SMM), ktorej jediným spoločníkom je mesto Skalica, vypísala výzvu na predkladanie ponúk na prenájom prístaviska na Baťovom kanáli.
viac
19.08.2020
Mesto vyhlásilo výzvu na PD dostavby Baťovho kanála za 65 800 eur
Mesto Skalica vypísalo výzvu na spracovanie projektovej dokumentácie s názvom Dostavba a rozšírenie prístavu Skalica na Baťovom kanáli.
viac
07.10.2023
Medzi mestom Holíč a Baťovým kanálom vznikla nová cyklotrasa
Výstavba 6,15 kilometra dlhého úseku Moravskej cyklotrasy číslo 7.3 sa začala v januári tohto roka, práce boli ukončené v septembri. Dielo v hodnote 921.000 eur bez DPH zrealizovala pre Trnavský samosprávny kraj spoločnosť Eurovia SK, informovala krajská samospráva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %