Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.06.2022 12:35

Školáci z hornej Nitry sa môžu s duálnym vzdelávaním zoznámiť priamo vo výrobe


Ilustračná snímka.


Žiaci druhého stupňa základných škôl (ZŠ) na hornej Nitre majú po novom možnosť zoznámiť sa so stredoškolským duálnym vzdelávaním priamo vo výrobnom procese.


Projekt technického dopoludnia pripravil prievidzský dodávateľ pre automobilový priemysel, ako prví si ho tento týždeň vyskúšali ôsmaci zo ZŠ Energetikov v Prievidzi.

Tobias z ôsmeho ročníka privítal možnosť vyskúšať si prácu priamo vo firme. "Veľmi ma zaujíma, čo tu všetko je a čo sa tu robí. Chcel by som byť kuchár, toto mi však rozšíri obzory," povedal Tobias.

Technické dopoludnie v Brose Prievidza je druhou aktivitou spoločnosti so žiakmi na ZŠ druhého stupňa, spomenula Ľuboslava Müllerová z firmy. "Cieľom projektu je podporiť základné technické zručnosti žiakov, keďže vidíme, že žiakom, ktorí k nám prichádzajú v rámci duálneho vzdelávania na stredných školách, chýbajú," priblížila Müllerová.

V projekte sa podľa nej žiaci ôsmeho ročníka zoznámia so základmi elektrotechniky či ručného obrábania, a to prostredníctvom praktických cvičení. Deťom pomáhali majstri odborného výcviku či dualisti. "Záujem bol veľmi veľký, snažili sme sa osloviť všetky školy v rámci hornej Nitry, pilotný projekt sme začali v tomto školskom roku s dvoma ZŠ, v budúcom budeme pokračovať," dodala.

Projekt, ktorý školákom pomôže pri rozhodovaní sa o svojej budúcnosti, vyzdvihol viceprimátor Prievidze Ľuboš Jelačič. Ten podľa svojich slov verí, že k tejto podobe duálneho vzdelávania sa prihlásia i ďalšie firmy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2017
Na hornej Nitre vzniknú stovky nových pracovných miest
V pondelok 7. augusta 2017 bola slávnostným výkopom odštartovaná druhá fáza výstavby výrobného závodu spoločnosti Brose Prievidza. Po jej dokončení sa zvýši výrobná kapacita, no najmä pribudnú nové pracovné miesta. Spoločnosť plánuje zamestnať viac ako 400 ľudí a postupne tento počet zvyšovať.
viac
01.02.2018
Samosprávy pozývajú k spolupráci na tvorbe Akčného plánu rozvoja hornej Nitry
Pracovný trh regiónu hornej Nitry čaká nevyhnutná transformácia. Aby pracovné príležitosti pre jeho obyvateľov ostali zachované, je nevyhnutná úzka spolupráca regionálnych samospráv, štátu i súkromného sektora.
viac
09.11.2018
Spoločnosť Brose Prievidza otvorila svoje dvere študentom stredných škôl
V rámci Európskeho týždňa odborných zručností sa v stredu 7. novembra 2018 uskutočnilo v Prievidzi v priestoroch spoločnosti Brose podujatie zamerané na podporu vysokoškolského technického vzdelávania.
viac
21.01.2022
Investície do kvality života ľudí na hornej Nitre sú prioritou
Prioritou Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sú v rámci Plánu spravodlivej transformácie investície do kvality života ľudí na hornej Nitre.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %