Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
24.07.2019 01:10

Školákov bude od septembra do školy vo Veľkej Pake voziť autobus


Ilustračná snímka www.hviezdoslavov.sk


Žiakov z obce Hviezdoslavov (Dunajskostredský okres), ktorí chodia do školy vo Veľkej Pake, bude od septembra bezplatne voziť do školy autobus. Na jeho financovaní sa bude podieľať Trnavský samosprávny kraj (TTSK).


Ako uviedol starosta obce Marek Lackovič, po dlhých rokovaniach obdržali vyjadrenie, že s platnosťou od 1. septembra bude vyhovené požiadavke obce na zabezpečenie návozu detí do Základnej školy vo Veľkej Pake. "Deti tak konečne budú môcť priamo do školy cestovať najbezpečnejšie a najpohodlnejšie, ako je to možné,“ dodal.       

Obec bude na svojej webstránke informovať verejnosť, ako budú vypracované návrhy cestovných poriadkov, pričom tieto budú následne spracované TTSK najneskôr v treťom augustovom týždni.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.02.2018
A. Zemanová: Znečistená pitná voda sa nachádza aj v obci Veľká Paka
Znečistená pitná voda na Žitnom ostrove sa nachádza aj v obci Veľká Paka v okrese Dunajská Streda, z ktorej je zásobovaná aj obec Mierovo. Informovala o tom počas tlačovej konferencie poslankyňa NR SR a tímlíderka SaS pre životné prostredie Anna Zemanová.
viac
07.05.2018
ZŠ v Buzici má žiakov z 18 obcí, zváža ich aj školský autobus
Základná škola (ZŠ) v obci Buzica v okrese Košice-okolie je národnostnou školou s vyučovacím jazykom maďarským. V súčasnosti do nej chodí viac ako 150 žiakov z celkovo 18 obcí regiónu. Pri cestovaní za vyučovaním im pomáhajú 21-miestny školský a 45-miestny obecný autobus.
viac
08.11.2019
Pred pätnástimi rokmi smelá vízia, dnes neoddeliteľná súčasť našej školy
Obavy, keď ráno odchádza dieťa do školy a poobede sa z nej samé vracia, pozná určite každý rodič, ktorého dieťa navštevovalo či navštevuje nižšie ročníky základnej školy. A ak má dieťa ráno cestovať za školou niekoľko kilometrov hromadnou dopravou do inej obce, obavy sa často menia na strach.
viac
03.10.2020
V Trstenej bude premávať bezplatný školský autobus
V Trstenej začne od pondelka (5. 10.) premávať bezplatný školský autobus pre deti z mestských častí Ďurdinová a Vyšný Breh. Zavezie ich priamo pred základnú školu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %