Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.07.2020 08:50

Školské poplatky za apríl a máj rodičia v Prievidzi platiť nebudú


Ilustračná snímka.


Samospráva Prievidze odpustí školské poplatky za apríl a máj, keď boli školy z dôvodu pandémie nového koronavírusu zatvorené.


Vyplýva to z doplnku k všeobecne záväznému nariadeniu (VZN) o určení príspevkov od zákonných zástupcov detí, žiakov a dospelých na čiastočnú úhradu výdavkov v školách a školských zariadeniach, ktorí schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok.

„Školy sčasti zabezpečovali vzdelávanie žiakov dištančnou formou, no systematický online výchovno-vzdelávací proces v materských školách (MŠ), školských kluboch detí (ŠKD) a centre voľného času (CVČ) nebol, a rovnako nebolo v tomto čase ani školské stravovanie,” pripomenul hovorca mesta Michal Ďureje.

Napriek tomu mnohí rodičia podľa neho platili pôvodnú výšku poplatkov v súlade s platným znením VZN mesta a niektorí stanovené úhrady pozastavili.

Návrh doplnku VZN počíta so stanovením výšky príspevkov od rodičov v MŠ, v MŠ pri základných školách (ZŠ), ŠKD, CVČ a školských jedálňach pri MŠ a ZŠ za apríl a máj na sumu nula eur. Výška príspevkov sa po schválení pripravovanej zmeny VZN nebude znižovať v prípadoch, ak je rodič alebo zákonný zástupca za predchádzajúce obdobie dlžníkom voči škole alebo školskému zariadeniu, ktorého zriaďovateľom je mesto.

V prípade, ak rodičia detí a žiakov uhradili príspevky za MŠ, ŠKD, CVČ a školské jedálne vopred, bude ich možné podľa návrhu presunúť na nasledujúce obdobie dní školského vyučovania. „Ak však dieťa alebo žiak končí v tomto školskom roku dochádzku do niektorého z uvedených typov škôl a školských zariadení, uhradené poplatky za apríl a máj budú rodičom vrátené na účet po ukončení tohto školského roka, najneskôr však k 31. augustu,” dodal Ďureje.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Obec Skačany chce zatepliť budovu telocvične za viac ako 100 000 eur
Rekonštrukciu telocvične pri miestnej základnej škole s materskou školou v podobe zateplenia jej budovy i výmeny okien plánuje samospráva Skačian v okrese Partizánske. Projekt vyčíslila na viac ako 100 000 eur, o prostriedky na jeho financovanie sa uchádza z mimorozpočtových zdrojov.
viac
03.04.2017
Aj v Nitre ocenili pedagógov materských a základných škôl
Pri príležitosti Dňa učiteľov boli v priestoroch nitrianskej Synagógy v utorok 28. marca ocenení pedagogickí pracovníci z materských,  základných a umeleckých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitry.
viac
15.04.2020
Od dnes sa začínajú zápisy prvákov, avšak bez ich osobnej účasti
Od stredy 15. apríla sa na základných školách začínajú zápisy na plnenie povinnej školskej dochádzky na školský rok 2020/2021. Tento rok sa však uskutočnia inak ako po minulé roky, a to bez osobnej účasti detí a rodičov.
viac
11.09.2020
Podujatia Župné školy v Avione a Župné školy pre teba sa tento rok neuskutočnia
Na základe vyvíjajúcej sa epidemiologickej situácie, pristúpil Bratislavský samosprávny kraj (BSK) k zrušeniu tradičných a rodičmi deviatakov vyhľadávaných podujatí. Ide o podujatie Župné školy v Avione, ale aj mimo bratislavské Župné školy pre teba v Pezinku, Senci a Malackách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %