Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
06.08.2021 10:40

Slovensko na svetovej výstave EXPO 2020 v Dubaji


Ilustračná snímka.


Najmodernejšie vodíkové technológie, mobilita, ale aj prírodné bohatstvo, kultúrne pamiatky, kúpeľníctvo a cestovný ruch – aj týmto sa Slovensko plánuje prezentovať na svetovej výstave Expo 2020 v Dubaji ako moderná, progresívna krajina, ktorá má zahraničiu čo ponúknuť.


Prezentovaný obsah slovenskej expozície je zameraný na predstavenie inovatívnych a sofistikovaných technológií v rôznych segmentoch mobility.

„Expo Dubaj je priestor, kde vyšleme správu o moderných krokoch Slovenska a pre Slovensko. Máme ambíciu odprezentovať sa globálnemu publiku ako krajina vynaliezavosti, prirodzeného talentu a vlastných riešení, či už v oblasti mobility alebo udržateľnosti. S tým súvisia vodíkové technológie. Vodík je budúcnosť a my chceme byť na ňu pripravení, keďže jedným z efektov zavedenia vodíka ako paliva budúcnosti je výrazné zníženie emisií. Prezentovaním vodíkových technológií na tomto medzinárodnom fóre sa môžeme zviditeľniť ako relevantný hráč, ktorý kopíruje aj Národnú vodíkovú stratégiu, ktorej realizácia sa po schválení vládou pripravuje,” povedal Richard Sulík, minister hospodárstva SR.

Svetová výstava Expo 2020 v Dubaji, na ktorej sa zúčastní 193 krajín a s predpokladanou návštevnosťou až 25 miliónov ľudí, je zároveň jedinečnou príležitosťou na propagáciu cestovného ruchu a Slovenska ako atraktívnej destinácie.

Tejto téme prispôsobí agentúra na podporu cestovného ruchu SLOVAKIA TRAVEL spolu s regionálnymi organizáciami cestovného ruchu aj Národný týždeň na Expo Dubaj, ktorý bude venovaný bohatej histórii slovenského kúpeľníctva. Ambíciou je zároveň odprezentovať Slovensko ako modernú krajinu obdarenú prírodnými krásami, národnými kultúrnymi pamiatkami, či podzemným bohatstvom v podobe jaskýň a početných minerálnych prameňov.

„Možnosť prezentovať Slovensko medzinárodnému publiku na tomto jedinečnom podujatí vnímame ako zásadnú príležitosť na reštart slovenského cestovného ruchu. Našou ambíciou je s využitím najmodernejších technológií predstaviť krajinu ako atraktívnu a modernú destináciu, ako ideálne miesto na trávenie dovolenky. Cieľom je priniesť zásadný impulz na rozpohybovanie segmentu cestovného ruchu, pomôcť tour operátorom a prevádzkovateľom turistických zariadení, a tým aj pridruženým službám, prekonať dopady pandemického obdobia a vrátiť na Slovensko zahraničných turistov,“ povedal Václav Mika, generálny riaditeľ SLOVAKIA TRAVEL.

Expo Dubaj 2020 sa bude konať v dňoch 1. októbra 2021 – 31. marca 2022.  

Bližšie informácie nájdete TU  

Autor: (MH SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.07.2020
Do IT Fitness Testu sa zatiaľ zapojilo viac ako 22 000 žiakov
Do IT Fitness Testu sa doteraz zapojilo viac ako 22.000 záujemcov. Celkový počet respondentov je zatiaľ oproti minulému roku nižší, o zhruba 2000 respondentov, no pod tento výsledok sa podpísala najmä koronakríza a zatvorené školy.
viac
23.10.2020
Operatívna informácia k rokovaniam zastupiteľstiev
Združenie miest a obcí Slovenska sa intenzívne venuje usmerňovaniu a konzultáciám pre samosprávy vo vzťahu k organizovaniu a priebehu rokovaní obecných a mestských zastupiteľstiev v tomto náročnom období.
viac
22.09.2021
Zelené Slovensko na Expo Dubaj 2020
Prvý týždeň svetovej konferencie v Slovenskom pavilóne EXPO DUBAI 2020 v Spojených arabských emirátoch bude patriť Ministerstvu životného prostredia SR.
viac
03.11.2021
Obnovené pamiatky môžu súťažiť o Fénixa
Ministerstvo kultúry ocení najlepšie obnovené či zrekonštruované pamiatky. Ich majitelia sa môžu so svojimi projektmi prihlásiť do celoštátnej súťaže Kultúrna pamiatka roka - Fénix. Informovali o tom z rezortu kultúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %