Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
02.04.2020 01:02

Slovensko sa zúčastní na virtuálnom podujatí Hack the Crisis Slovakia


Ilustračná snímka: (int).


Do globálneho boja proti pandémii nového koronavírusu sa od piatka (3. 4.) do nedele (5. 4.) zapojí aj Slovensko a zúčastní sa tak na virtuálnom podujatí Hack the Crisis Slovakia.


Účastníci budú tvoriť riešenia na akútne problémy v zdravotníctve, ekonomike, kultúre, v mestách a vo vylúčených komunitách. Informoval o tom Tomáš Koči so spoločnosti Seesame.      

„K iniciatíve Hack the Crisis sme sa rozhodli pridať, pretože vidíme potenciál v ľuďoch a inštitúciách, ktoré na Slovensku máme. Kríza, ktorú momentálne pociťujeme, má aj širší rozmer ako len zdravotnícky,” povedal líder iniciatívy na Slovensku Peter Kolesár.       

Zapojiť sa podľa Kočiho môže každý, komu nie je súčasná situácia ľahostajná. Podujatie bude trvať 48 hodín a pripojiť sa dá cez webovú stránku Hack the Crisis. Koči uviedol, že platforma aktuálne zbiera konkrétne výzvy od ľudí a inštitúcií a hľadá odborníkov, ktorí majú detailnú znalosť o probléme. Všetci účastníci sa tiež budú môcť zapojiť do globálneho hackathonu. Najlepšie riešenia sa budú môcť zúčastniť aj na medzinárodnom 6-týždňovom akcelerátore, v ktorom môžu pre svoj nápad vyvinúť prototyp, získať investora a globálny dosah.     

„Žijeme v neistote, a preto potrebujeme nové konkrétne riešenia. Hack the Crisis je príležitosťou pre firmy, mestá, štát aj neziskovky. Chceme prísť nielen s novými službami či biznis modelmi, ale aj s riešeniami pre vylúčené komunity, kultúru či vzdelávanie,” dodal Kolesár.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.03.2017
Na Chopku sa dnes začína 15. ročník medzinárodných freeridových pretekov
Lyžiarske stredisko v Jasnej hostí v týchto dňoch 15. ročník medzinárodných freeridových pretekov. Trojdňové podujatie, na ktorom bude súťažiť 80 pretekárov, sa začína na Chopku už dnes (3. 3.).
viac
18.03.2020
Európske podujatia miest a obcí sa prekladajú
Vzhľadom na súčasnú situáciu vo svete súvisiacu so šírením COVID-19 zrušili viaceré európske orgány a asociácie plánované plenárne zasadnutia a kongresy, na ktorých bola plánovaná účasť aj zástupcov slovenskej miestnej a regionálnej samosprávy.
viac
06.04.2020
ZMOS komunikuje so zahraničnými partnermi, spoločne zdieľajú skúsenosti
Združenie miest a obcí Slovenska v aktuálnom období mimoriadne intenzívne komunikuje so zahraničnými partnermi. Hlavne s partnerskými organizáciami v Českej republike, v Rakúsku, ale aj s Radou Európskych obcí a regiónov.
viac
05.05.2020
Platforma Kultúrna Bratislava vyzýva BSK prehodnotiť zámer neposkytnúť dotácie
Neformálna platforma Kultúrna Bratislava, ktorá združuje desiatky subjektov, vyzýva Bratislavský samosprávny kraj (BSK), aby prehodnotil zámer neposkytnúť tento rok dotácie z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS) pre oblasť kultúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %