Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
18.04.2018 11:36

Služba zdieľaných bicyklov v Prievidzi začala svoju tretiu sezónu


Ilustračná snímka TASR


Prievidzská služba zdieľaných bicyklov vstúpila v týchto dňoch do svojej tretej sezóny. Občianske združenie Zelený bicykel pripravilo i viacero noviniek, informoval TASR jeden z autorov projektu Mirety Dian.


Pre užívateľov zelených bicyklov pripravilo občianske združenie aj nové stojany, jeden z nich je v Prievidzi v centre a ďalší pribudne v Bojniciach pri hoteli na Hurbanovom námestí. Stojan opätovne pribudol aj pri obchodnom centre na Nábrežnej ulici v Prievidzi. Novinky sa týkajú i platby za službu, na cyklistov tiež čakajú počas sezóny i rôzne súťaže.      

 "Zelený bicykel budeme prezentovať aj na konferencii cestovného ruchu v Prievidzi 19. apríla, 20. apríla budeme súčasťou 15. ročníka podujatia Ekorok s Nestlé, v rámci ktorého sme pripravili súťaže," priblížil ďalej Dian. Počas mája bude podľa neho tím Zeleného bicykla šliapať do pedálov v rámci kampane Do práce na bicykli a k tejto aktivite pozýva i ďalších ľudí.       

Projekt zdieľaných bicyklov spustili v Prievidzi bratia Mirety a Jaroslav Dianovci v júli 2016. Obyvatelia majú k dispozícii v Prievidzi, Bojniciach a Opatovciach nad Nitrou viac ako 100 bicyklov. Záujemcovia si môžu bicykel vypožičať buď cez čipovú kartu, aplikáciu alebo sms.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2019
Novinkou letnej turistickej sezóny na Oravskej lesnej železnici je Remeselný dom
Hlavnú letnú turistickú sezónu na Oravskej lesnej železnici otvoria už túto nedeľu 12. mája. Návštevníkov povozí parná lokomotíva Gontkulák a zabaví bohatý sprievodný program.
viac
21.04.2021
Novinkou na Bojnickom zámku je multimediálna projekcia
Slovenské národné múzeum (SNM) -Múzeum Bojnice v utorok opäť otvorilo brány Bojnického zámku pre širokú verejnosť.
viac
15.06.2021
Mesto Prievidza opäť podporilo prevádzku zdieľaných bicyklov
Obyvatelia a návštevníci Prievidze a Bojníc si budú môcť aj v roku 2021 požičať zdieľané bicykle na spolu 20 stojanoch, a prepraviť sa nimi na krátke trasy. Mesto Prievidza alternatívnu ekologickú dopravu podporilo objednaním prevádzkovania služby Zelený bicykel na 120 dní.
viac
17.02.2022
Peľová sezóna jelše a liesky sa už rozbieha na celom Slovensku
Oproti minulému roku došlo k skoršiemu nástupu začiatku peľovej sezóny asi o dva týždne. Z alergiologického hľadiska sú aktuálne najvýznamnejšie druhy jelša a lieska. Informovala o tom Janka Lafférsová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %