Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
21.09.2021 02:45

Sociálny podnik mesta pripravuje projekt Nová šanca pre veci


Ilustračná snímka (Teraz.sk)


Sociálny podnik mesta Martin pripravuje v spolupráci s mestskou Nadáciou Nová šanca eko projekt Nová šanca pre veci.


 Na tlačovej konferencii o tom v pondelok informovali zástupcovia mesta Martin a sociálneho podniku.       

"Odpad je obrovským problémom každého mesta a domácnosti. Každý z nás má doma množstvo nepotrebných, starých či nepoužívaných vecí, ktorých by sa potreboval zbaviť. V spolupráci s partnermi sme sa rozhodli dať Martinčanom šancu, aby tieto veci bezplatne darovali nášmu podniku v rámci projektu Nová šanca pre veci. A my ich za symbolickú cenu posunieme ďalej. Niekomu, kto by ich ešte vedel využiť. Výťažok z predaja bude venovaný na verejnoprospešné projekty," priblížil projekt konateľ Sociálneho podniku mesta Martin Miloš Mikula.       

Identitu projektu dopĺňa a podčiarkuje stavba z priemyselného kontajneru, ktorý pribudne do priestoru pred Kinom Moskva. Bude slúžiť na vydávanie objednaných vecí a priamy predaj. "Práve tu by sme chceli osloviť deti z martinských základných škôl. Každý dobrý projekt potrebuje logo a my dobrí chceme byť. V najbližších dňoch dostanú riaditelia základných a základných umeleckých škôl v Martine propozície, v ktorých budú presné pokyny a budú môcť logo pre nás navrhnúť. Samozrejme, odmenou im budú hodnotné ceny nielen pre nich, ale aj pre školu, kde logo budú kresliť," doplnil Mikula.       

"Dobré nápady treba vždy oceniť, a preto by som chcel oceniť aj nápad sociálneho podniku. Dokazujú, že ich založenie bol tiež dobrý nápad a snažia sa svojou prácou spájať všetky vekové kategórie. Verím, že martinské deti budú kreatívne a predstavia nám množstvo skvelých návrhov," zhodnotil projekt primátor Martina Ján Danko.       

Deti budú návrhy zasielať prostredníctvom svojej školy do 29. októbra. "Víťazné logo bude zdigitalizované a dá grafickú identitu celému projektu. Projekt Nová šanca pre veci sa rozbehne ešte pred Vianocami," dodala hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2016
V mestskej časti Vrakuňa pribudnú nové cyklotrasy
V bratislavskej Vrakuni vzniknú nové cyklotrasy. Mestské zastupiteľstvo schválilo 38 750 eur z rozpočtu hlavného mesta na realizáciu cyklistických projektov v tejto mestskej časti.
viac
24.11.2016
Smolenický zámok bude hostiť konferenciu Nová Európa 2016
Smolenický zámok sa 29. novembra stane dejiskom medzinárodnej konferencie Nová Európa 2016, na ktorej sa zúčastní stovka hostí zo stredoeurópskeho regiónu.
viac
14.09.2019
Na obnove amfiteátra v Budimíre pracujú zamestnanci obecného sociálneho podniku
Niekdajší amfiteáter v miestnom parku v obci Budimír v okrese Košice-okolie obnovujú. Ako pre TASR povedal starosta Vojtech Staňo, chátrať začal približne v 80. rokoch minulého storočia.
viac
20.07.2022
Obce Kľačianskej doliny založili sociálny podnik, aktuálne v ňom pracuje 11 ľudí
Nový spoločný sociálny podnik založili s pomocou Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) obce Kľačianskej doliny - Horné Hámre, Hrabičov, Župkov a Kľak v okrese Žarnovica. Zameraný je na komunálne služby ako údržba a čistenie ciest, údržba verejných priestranstiev a zelene a obecného majetku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %