Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.03.2021 08:00

Sociálny podnik mesta Senica začína s náborom zamestnancov


Mestský úrad v Senici.


Po dovŕšení nutných administratívnych procesov na sklonku vlaňajšieho roka a v prvých mesiacoch tohto roka, začína Sociálny podnik mesta Senica s náborom nových pracovníkov.


V prvej fáze Sociálny podnik mesta Senica hľadá budúcich zamestnancov na vykonávanie jednoduchých manuálnych činností, ako je starostlivosť o mestskú zeleň (výsadba okrasných drevín, sadenie, zametanie, úprava záhonov), čistenie verejných priestranstiev, údržba chodníkov a komunikácií.

„Uprednostnené budú takzvané znevýhodnené osoby, napríklad ľudia so zdravotným znevýhodnením, ktorým nie je uznaná invalidita, ale majú dlhodobé zdravotné problémy, ktoré znižujú ich telesné, duševné a zmyslové schopnosti, preukázané lekárskym posudkom o zdravotnej spôsobilosti. Ale aj ľudia, ktorí sú dlhodobo nezamestnaní, ľudia vo veku 50 rokov a starší, ale naopak aj mladší do 26 rokov, aby sme im pomohli sa začleniť do pracovného procesu,” konkretizuje budúca konateľka Sociálneho podniku mesta Senica Nora Černáčková.

Záujemcovia môžu posielať žiadosti spolu so životopisom elektronicky na e-mailovú adresu: info@spms.sk alebo poštou na adresu: Sociálny podnik mesta Senica, s. r. o., Tehelná 1152/53, 905 01 Senica. Takéto žiadosti môžu v zalepenej obálke priniesť a zanechať ich aj na informáciách Mestského úradu Senica, kde nájdu aj tlačivá so žiadosťou a súhlasom s evidenciou a spracovaním osobných údajov.

Na osobný pohovor budú prizvaní záujemcovia, ktorí budú zodpovedať požiadavkám na dané miesto.

Ešte v úvode pri počiatočnom kreovaní sociálneho podniku zástupca primátora mesta Senica Filip Lackovič avizoval: „Hlavným cieľom podniku nebude zisk, ale spoločenský prospech. Máme záujem pomôcť ľuďom začleniť sa, aby zamestnanci získali zručnosti v jednotlivých pracovných činnostiach, aby rozvíjali osobnostné predpoklady, a tým zvýšili šancu neskôr sa uplatniť na trhu práce. Zároveň budú tieto osoby vytvárať hodnoty, ktoré budú prospešné pre okolie, za čo budú dostávať aj primeranú mzdu a nebudú viac odkázaní na sociálne dávky. Zabezpečia tak pre seba, svoje deti a celú svoju rodinu lepšiu budúcnosť. Máme ambíciu zamestnať aj ťažko zdravotne postihnuté osoby, aby takýmto spôsobom dostali možnosť sa zapojiť do pracovného procesu a umožniť im byť užitočnými a potrebnými pre spoločnosť.”

 

Autor: (Tatiana MORAVCOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2020
Senica pripravuje založenie sociálneho podniku
Novembrové mestské zastupiteľstvo podporilo zámer mesta založiť mestský sociálny podnik. Pôjde o tzv. „integračný sociálny podnik“, ktorého cieľom bude zamestnávať znevýhodnené alebo zraniteľné osoby.
viac
06.02.2021
Samospráva hľadá šéfa vznikajúceho sociálneho podniku
Mestské zastupiteľstvo v Senici v uplynulom roku schválilo vznik mestského sociálneho podniku. Mesto v súčasnosti hľadá konateľa tejto spoločnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
21.05.2021
UNESCO Young Professionals Programme 2021 pre mladých ľudí
Mladí profesionáli do 32 rokov majú možnosť uchádzať sa o pracovné miesto na Sekretariáte Organizácie OSN pre vzdelávanie, vedu a kultúru UNESCO v Paríži.
viac
19.10.2022
Mesto dokončilo rekonštrukciu budovy DAV a sprístupnilo ju verejnosti
Mesto Senica dokončilo rekonštrukciu budovy DAV v priestoroch mestského parku a sprístupnilo ju verejnosti. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %