Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
23.11.2022 10:35

Sociálny taxík uľahčuje prepravu zdravotne hendikepovaných


Ilustračná snímka.


Uľahčenie prepravy zdravotne postihnutých Považskobystričanov na úrady a do zdravotníckych zariadení bolo hlavným cieľom zriadenia sociálneho taxíku.


Počas prvých týždňov fungovania sa stal vyhľadávaným spôsobom prepravy. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti.

Radnica zabezpečuje prepravnú službu do a zo zdravotníckych zariadení, rehabilitačných a liečebných zariadení, prípadne do štátnych a samosprávnych úradov v špeciálne upravenom vozidle, ktoré obstaral Dopravný podnik mesta Považská Bystrica. Vozidlo má aj zdvíhaciu plošinu pre pohodlné a bezpečné naloženie osoby na invalidnom vozíku.

"Pre využívanie služby je potrebné najskôr si ju objednať prostredníctvom žiadosti. Občania, ktorí majú o sociálny taxík záujem, doručia na mestský úrad poštou alebo osobne do podateľne žiadosť s potrebnými dokladmi. Po posúdení predloženej žiadosti dostane oprávnený občan preukaz prepravnej služby," informuje radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
Považská Bystrica investuje do obnovy amfiteátra 23 500 eur
Považskobystrická samospráva zrekonštruuje prírodný amfiteáter v miestnej časti Praznov. Pôvodné staré pódium nahradí drevená trámová konštrukcia s betónovým pódiom s drevenou podlahou, zastrešia ho drveným krovom.
viac
17.03.2018
V Považskobystrickom okrese župa zrealizuje investičné akcie za 2,5 miliona eur
Župa vo veľkom investuje predovšetkým do Nemocnice s poliklinikou Považská Bystrica, finančné prostriedky v okrese vynakladá aj na zlepšenie stavu školských budov či cestných komunikácií.
viac
11.09.2018
Za zbúranie starej a výstavbu novej lávky zaplatí Považská Bystrica 250-tis.eur
Považská Bystrica začne s búraním betónovej lávky pre peších ponad cestnú komunikáciu na sídlisku Rozkvet na budúci týždeň. Demontáž lávky a výstavba novej budú mesto stáť asi 250-tis. eur, práce bude samospráva financovať z vlastného rozpočtu.
viac
13.11.2018
Vlastivedné múzeum odbúrava bariéry pre osoby so zdravotným hendikepom
Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK realizovalo v mesiacoch september a október 2018 projekt zameraný na podporu a rozvoj kultúrnych potrieb osôb so zdravotným postihnutím.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %