Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
04.03.2020 02:40

Špeciálna komisia BBSK pozýva dopravcu SAD Zvolen na spoločné rokovanie


Ilustračná snímka: (transport.sk).


Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) a zástupcovia samospráv v tomto regióne vyzývajú dopravcu SAD Zvolen, ktorý zabezpečuje prímestskú dopravu v kraji, na spoločné rokovanie. Zhodli sa na tom v utorok (3. 3.) na prvom zasadnutí špeciálnej komisie v Banskej Bystrici.


 Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK.

Cieľom stretnutia bolo informovať zástupcov miest a obcí v BBSK o aktuálnej situácii a vývoji vzťahov s autobusovými dopravcami. Starostovia a primátori, rovnako ako vedenie kraja, považujú za najdôležitejšie priame rokovania.

„Zástupcovia regionálnych združení miest a obcí, zástupca krajského mesta i členovia dopravnej komisie Zastupiteľstva BBSK sa stretli s vedením BBSK, aby boli informovaní o aktuálnej situácii a vývoji vzťahov s autobusovými dopravcami. Zvolaním špeciálnej komisie župa naplnila prísľub, že starostov a primátorov bude pravidelne informovať o vývoji situácie, ktorá eskalovala počas posledného januárového víkendu pozastavením prímestskej dopravy zo strany SAD Zvolen,” vysvetlila Štepáneková.

„Ďakujeme starostom a primátorom za podporu a spoločný postup v tejto zložitej situácii. Kríza stále nie je zažehnaná a sme radi, že dôležitosť spoločných rokovaní podporili svojou výzvou aj oni,” zdôraznil šéf kraja Ján Lunter s tým, že dopravcovi pošlú list s pozvánkou na spoločné stretnutie komisie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.01.2020
Rokovania zlyhali na nezákonných požiadavkách dopravcu
Rokovania medzi vedením BBSK a zástupcov SAD Zvolen zlyhali na nezákonných požiadavkách dopravcu.Ten sa neuspokojil s úhradou straty za rok 2019 vo výške 2,62 milióna eur a v rozpore so zákonom požadoval vytvorenie dodatku číslo 10 k existujúcej zmluve a okamžité vyplatenie pohľadávky z roku 2018.
viac
29.10.2020
Od 1. novembra budú prímestské spoje premávať v rozšírenom prázdninovom režime
Aktuálne platné protipandemické opatrenia zapríčinili pokles počtu cestujúcich v prímestských autobusoch približne o štvrtinu. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) preto od nedele 1. novembra pristupuje k úprave cestovných poriadkov.
viac
13.12.2021
Veľká zmena cestovných poriadkov v BBSK
Od nedele 12. decembra 2021 začali platiť na prímestských autobusových linkách na území BBSK nové cestovné poriadky. Dôvodom je zapracovanie požiadaviek verejnosti, samospráv, dopravcov a župy, za účelom zefektívnenia prímestskej dopravy v prospech cestujúcej verejnosti.
viac
11.02.2022
Banskobystrická župa vyhodnotila veľký tender na dopravcov
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) má za sebou veľký medzinárodný tender na autobusových dopravcov, ktorí budú počas desiatich rokov zabezpečovať služby prímestskej autobusovej dopravy v kraji. 
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %