Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
19.01.2024 05:10

Spolupráca podporí kybernetickú bezpečnosť a dôveryhodné služby v samospráve


Snímka z podpísania Memoranda o spolupráci


ZMOS 18. januára podpísalo Memorandum o spolupráci s Kompetenčným a certifikačným centrom kybernetickej bezpečnosti Národného bezpečnostného úradu s cieľom vytvoriť rámec dlhodobej spolupráce v oblasti kybernetickej bezpečnosti a dôveryhodných služieb v kontexte odborného poradenstva pre samosprávu


Po niekoľkých spoločných stretnutiach a spoločných aktivitách predseda ZMOS Jozef Božik a predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Kompetenčného a certifikačného centra kybernetickej bezpečnosti (KCCKB) Národného bezpečnostného úradu Ivan Makatura dnes podpísali spoločné memorandum s cieľom spolupracovať na dodržiavaní štandardov kybernetickej bezpečnosti miest a obcí a súvisiacom odbornom poradenstve pre mestá a obce v dlhodobom horizonte.

„Ide o verejný subjekt, ktorý chce pomáhať samospráve v podpore kybernetickej bezpečnosti. Máme za sebou online školenie v oblasti kybernetickej bezpečnosti, ktoré v decembri evidentne preukázalo, že je záujem o informácie a vzdelávanie v kybernetickej bezpečnosti“, reagoval predseda ZMOS Jozef Božik v nadväznosti na podpis spoločného memoranda.

„Vzájomná spolupráca bude zahŕňať spektrum spoločných činnosti od poradenstva pre ZMOS a členské obce v oblasti kybernetickej bezpečnosti a dôveryhodných služieb, cez vzdelávacie a konzultačné aktivity v oblasti legislatívnych a nelegislatívnych návrhov či usmernení pre samosprávu až po spoluprácu pri realizácii programov a či projektov“, uviedol generálny riaditeľ Kompetenčného a certifikačného centra kybernetickej bezpečnosti Ivan Makatura pri podpise spoločného memoranda.

Medzi ďalšie spoločné činnosti bude patriť aj identifikácia vzdelávacích potrieb členov ZMOS, spolupráca pri publikačnej činnosti a príprave propagačných materiálov v predmete činnosti KCCKB v pôsobnosti samosprávy miest a obcí, konzultácie pre posudzovanie návrhov v oblasti kybernetickej bezpečnosti a dôveryhodných služieb zo strany verejného sektora a spoločná implementáciu do praxe samosprávy miest a obcí, podpora nezávislého, objektívneho a kvalifikovaného výkonu kontrolnej činnosti v samospráve miest a obcí a prezentácii jej výsledkov a iné oblasti spolupráce v rozsahu predmetu činnosti strán Memoranda.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2020
ZMOS má ďalšieho silného partnera
Združenie miest a obcí Slovenska má ďalšieho silného partnera pre úzku spoluprácu. Predseda ZMOS Branislav Tréger včera podpísal memorandum o spolupráci s prezidentom Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky Pavlom Ceľuchom.
viac
10.06.2021
ZMOS podpísal memorandum so SLOVAKIA TRAVEL
Súčasťou 12. rokovania Predsedníctva ZMOS bol aj podpis memoranda medzi ZMOS a SLOVAKIA TRAVEL.
viac
15.12.2021
ZMOS a Slovenský plynárenský a naftový zväz podpísali Memorandum
Združenie miest a obcí Slovenska a Slovenský plynárenský a naftový zväz (SPNZ) podpísali Memorandum o spolupráci. Reagujú tak na naliehavé výzvy v oblasti energetiky aj mobility.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %