Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
13.09.2022 12:35

Spolupráca s Nowym Targom priniesla Liptovskému Mikulášu 800 000 eur


Nowy Targ.


Spolupráca s poľským mestom Nowy Targ priniesla Liptovskému Mikulášu viac ako 800 000 eur z eurofondov. Informovala o tom liptovskomikulášska mestská hovorkyňa Viktória Čapčíková.


Zo spoločných projektov v Liptovskom Mikuláši zmodernizovali skejtpark. "Najrozsiahlejšou aktivitou v rámci spolupráce boli dve etapy cyklochodníka z Okoličného do Liptovskej Ondrašovej. Výsledkom kooperácie je aj osadenie lavičiek a cyklostojanov v pešej zóne mesta," priblížila Čapčíková.

Cez projekty financované v rámci partnerstva v Nowom Targu zrekonštruovali budovu mestského centra kultúry a priliehajúce námestie, kde postavili novú fontánu. Vybudovali tiež niekoľko úsekov cyklotrasy s informačnými tabuľami v poľskom aj slovenskom jazyku.

Liptovský Mikuláš má v súčasnosti na Slovensku v partnerstve Galantu, Michalovce a Terchovú, v Poľsku Žywiec a Nowy Targ. V Českej republike Opavu, vo Fínsku Kemi, v Maďarsku Kiskőrös, v Grécku Kalamariu, v Srbsku Bačka Palanku a vo Francúzsku Annecy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.08.2019
Mesto získalo od začiatku roka 2,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Liptovský Mikuláš získalo za uplynulých osem mesiacov 2,5 milióna eur z externých zdrojov. Od začiatku roka tak radnica financuje z eurofondov celkom 15 projektov. Ide predovšetkým o podporu v oblasti školstva, projekty zo sociálnej oblasti a o revitalizáciu verejných priestranstiev.
viac
30.12.2020
Liptovské mestá a obce podpísali memorandum o príprave stratégie rozvoja
Predstavitelia Ružomberka, Liptovského Mikuláša a okolitých obcí podpísali v utorok Memorandum o príprave Integrovanej územnej Stratégie mestského rozvoja Ružomberok-Liptovský Mikuláš. Informoval o tom hovorca mesta Ružomberok Viktor Mydlo.
viac
01.12.2021
Spolupráca L. Mikuláša a Ružomberka by mohla do regiónu priniesť milióny eur
Mestá Liptovský Mikuláš a Ružomberok budú spolupracovať pri získavaní eurofondov pre región Liptov.
viac
04.03.2022
Novým partnerským mestom Liptovského Mikuláša je Nový Targ
Novým partnerským mestom Liptovského Mikuláša sa stal poľský Nový Targ. Návrh dohody o partnerských vzťahoch a spolupráci podpísali predstavitelia oboch samospráv. Informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %