Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.05.2017 12:00

Spoznajme sa na bicykli


Pozvánka.


V sobotu 13. mája sa uskutoční druhý ročník príjemného podujatia Spoznajme sa na bicykli. Je to podujatie, ktoré organizuje viacero subjektov, vrátane štyroch obcí.


Hlavná myšlienka podujatia je obsiahnutá už v jeho názve: Spoznajme sa na bicykli... obyvatelia zainteresevaných obcí ale aj náhodní či plánovaní „prišelci“ spolu absolvujú cyklovýlet so sprievodcom. Trasa vedie cez partnerské obce, v každej obci je krátka zastávka, počas ktorej je možné sa k cyklovýprave pripojiť.

Začiatok cyklovýletu je v obci Kováčová. Účastníci sa stretnú o 9:30 hod. v záhrade hostinca Benko, o desiatej vyrazia na cyklovýlet, počas ktorého sa zastavia v Sielnici, Badíne, Hronseku, Sliači a skončia približne o 14:15 hod. opäť v areáli hostinca Benko v Kováčovej. V Hronseku cyklistov čaká hodinová zastávka, pretože v sobotu sa tu konajú dni obce. Obec si pripravila pre účastníkov cyklovýletu prehliadku dreveného kostolíka, ktorý je zapísaný na zozname pamiatok UNESCO.

Po šťastnom návrate do Kováčovej bude pripravený pre všetkých účastníkov cyklovýletu guláš zdarma. Pre ostatných je občerstvenie k dispozícii v hostinci Benko.

Štartovné na dospelého je 2 €, deti majú štartovné zdarma. Trasa je vhodná aj pre deti alebo rodičov s detskými sedačkami na bicykloch. Celková dĺžka trasy je 16,5 km a vedie zväčša mimo cestných komunikácií. V cene štartovného je nápoj, sladkosť, guláš a tombolový lístok. Tombola sa bude žrebovať po návrate z cyklovýletu, tombolový lístok si môže kúpiť každý. Tombolové ceny za to určite budú stáť.

Súčasťou podujatia je sprievodný program pre tých, ktorí prídu do areálu hostinca Benko, ale na cyklovýlet nepôjdu. Program je určený najmä pre deti. V areáli hostinca bude pripravená prekážková dráha, na ktorej si deti skúsia svoje cyklistické zručnosti, budú tu rôzne súťaže o drobné ceny, deti sa zabavia s káčerom Kováčom, maskotom z Holidayparku Kováčová, s animátormi si budú tvoriť zvieratká z balónov, čaká ich aj maľovanie na tvár.

Minulý rok malo podujatie veľký úspech napriek tomu, že počasie nebolo práve najlepšie. Všetci veríme, že tento rok bude podujatiu počasie viac priať. Ale keby aj nie, stretnutie to bude tak či tak príjemné. Tak neváhajte a v sobotu 13. mája sa vyberte do Kováčovej.

Podujatie podporili obce: Kováčová, Hronsek, Sielnica, Sliač, Badín, Budča, partneri Belspol, Pozana, Holidaypark Kováčová, Autotechna , o.z. Outdooradventure a Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko.

 

Autor: (Jiří PEČ, OOCR Stredné Slovensko)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2017
Vojenská päťdesiatka a Jilemnického jarná 25-ka
V sobotu 8. apríla 2017 sa pri príležitosti 72. výročia oslobodenia mesta Trenčín uskutoční 42. ročník diaľkového pochodu s názvom Vojenská päťdesiatka. V nedeľu 9. apríla sa zas môžete zapojiť do 41. ročníka turistického pochodu Jilemnického jarná 25-ka.
viac
17.05.2017
Ružinovčania si v sobotu zašportujú a ocenia najlepších športovcov
Sobota (13. 5. 2017) sa ponesie v Ružinove v znamení športu. Cez deň je obyvateľov mestskej časti pripravený športový program, ktorý vyvrcholí športovým galavečerom v Dome kultúry Ružinov o 19:00 hod.
viac
26.06.2017
Oslávte prázdniny v ríši fantázie
Pokiaľ aj vy premýšľate nad tým, ako osláviť záver školského roka, desiate narodeniny Medzinárodného festivalu animácie Fest Anča sú tou správnou voľbou. Od 29. júna – 2. júla zablúdite do ríše fantázie tých najlepších animovaných filmov.
viac
19.09.2017
Námestie slobody opäť ožije kultúrou
Koncom augusta sa podarilo jedno z najväčších verejných priestranstiev v Bratislave oživiť kultúrnymi aktivitami a tento štvrtok 21. septembra od 18. hodiny ožije Námestie slobody znova.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %