Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
16.03.2021 01:20

Spustenie rekonštrukcie fontány Družba očakáva mesto ešte tento rok


Fontána Družba na bratislavskom Námestí slobody.


Mesto Bratislava predpokladá spustenie rekonštrukcie fontány Družba na bratislavskom Námestí slobody ešte v tomto roku. Uviedla to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.


„Rekonštrukcia fontány Družba je v stavebnom konaní, predpokladáme skoré vydanie stavebného povolenia (v horizonte jedného mesiaca) a hneď po vydaní stavebného povolenia spustí Generálny investor Bratislavy proces verejného obstarávania,” spresnila hovorkyňa.

Družba je najväčšou z bratislavských fontán. Postavená bola v rokoch 1979 - 1980. Od roku 2007 je pre zlý technický stav nefunkčná.  Hlavné mesto už dlhšie chystá jej rekonštrukciu. V roku 2018 ešte bývalé vedenie mesta oznámilo, že sa začína proces obnovy fontány Družba. Okolo fontány v tom období umiestnili oplotenie, keďže sa vo fontáne a jej okolí mali realizovať práce spojené s prípravou projektovej dokumentácie, najmä sondáže a prehliadky konštrukčných vrstiev bazénov fontány a technológie fontány.

Samotná rekonštrukcia sa mala začať v roku 2019, hlavné mesto však v tom roku informovalo, že sa ešte pripravuje projektová dokumentácia. Zároveň avizovalo, že všetky obnovné práce na Námestí slobody bude realizovať postupne, a to v závislosti od financií.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2017
Bratislava pokračuje v obnove historických pamiatok a objektov
Hlavné mesto prostredníctvom svojej mestskej organizácie GIB ako správcu mestských kultúrno-historických pamiatok zabezpečilo pamiatkovú obnovu troch historických objektov v rámci postupnej obnovy dôležitých mestských kultúrnych pamiatok.
viac
22.09.2022
Mesto pokračuje v obnove Námestia slobody vrátane fontány Družba
Hlavné mesto pokračuje v komplexnej rekonštrukcii Námestia slobody v Bratislave vrátane fontány Družba, ktorá je od roku 2007 nefunkčná. Cieľom je oživiť tento priestor a zároveň zachovať jeho charakter.
viac
24.06.2023
Na Námestí slobody v Bratislave spustili a sprístupnili fontánu Družba
Dnes sprístupnilo hlavné mesto fontánu Družba na Námestí slobody v Bratislave. Stalo sa tak po 16 rokoch, počas ktorých bola jedna z najväčších fontán na Slovensku vypustená. Fontánu komplexne obnovili, jej fungovanie má byť úspornejšie.
viac
16.08.2023
Fontána na Námestí slobody nie je podľa RÚVZ určená na kúpanie sa
Kúpanie alebo osviežovanie sa vodou z fontány Družba na Námestí slobody v Bratislave je na vlastné riziko a zodpovednosť. Uviedli to z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave s tým, že nespĺňa základné hygienické požiadavky na umelé kúpaliská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %