Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
02.12.2023 02:05

Srdcom na dlani ocenili dobrovoľníkov Trnavského kraja


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Ľudí, ktorí svoj voľný čas venujú práci pre iných a svojím pôsobením v Trnavskom kraji prispeli k rozvoju komunity, ocenilo Dobrovoľnícke centrum Trnavského kraja na výročnom odovzdávaní cien Srdce na dlani vo štvrtok (30. 11.) v Trnave.


Podujatie sa uskutočnilo v spolupráci s Krajskou inovačnou rozvojovou agentúrou a pod záštitou Trnavského samosprávneho kraja. V tomto roku sa zišlo 35 nominácií, z nich víťazov vyberala päťčlenná hodnotiaca komisia. Uviedla riaditeľka centra Zuzana Šujanová.         

V kategórii Projekt/dobrovoľnícky program si ocenenie prevzala koordinátorka dobrovoľníckeho programu Dobrá duša Trnavskej arcidiecéznej charity Kristína Ryšavá. V kategórii Koordinátor dobrovoľníkov získala ocenenie Silvia Krišáková z Centra voľného času v Senici. Medzi dobrovoľníckymi skupinami porota vyzdvihla v tomto roku prácu dobrovoľníkov pôsobiacich pri Metro Klube, ktorý organizuje Apoštolská cirkev na Slovensku v Hlohovci. Ocenenia najlepším odovzdávali členovia hodnotiacej komisie alebo vlaňajší laureáti.         

V kategórii Dobrovoľník a dobrovoľníčka pomáhajúci v Trnavskom samosprávnom kraji získala ocenenie Andrea Gregušová z občianskeho združenia FidliCanti, ktoré pôsobí v Horných Orešanoch a okolitých obciach. V kategórii orientovanej na pomoc v zahraničí ocenenie putovalo do obce Nebojsa, miestnej časti Galanty do rúk vedúcej Denného centra Michala Dočolomanského Márii Geršicovej. "Podporujeme materiálne ťažko postihnuté deti v Keni, siroty, polosiroty a deti trpiace albinizmom. Odštartovali sme to už pred ôsmimi rokmi spoluprácou s dnes už zosnulým profesorom Vladimírom Krčmérym, ktorého Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety mala v krajine aktivity. Spolupráca sa postupne rozvinula s miestnymi, štrikujeme, háčkujeme oblečenie pre novorodeniatka a deti do troch rokov," povedala. Ide podľa jej slov o každodennú činnosť a zapája sa do nej celý klub. Aktuálne klub takto zabezpečuje podľa Geršicovej 170 detí.         

V kategórii Dlhodobá dobrovoľnícka pomoc bola na podujatí vyzdvihnutá práca predsedníčky Miestneho spolku Slovenského Červeného kríža v Trstíne Ľudmily Fedorovej. Za podporu dobrovoľníctva vyzdvihla porota KIRATON - krajský hackaton Krajskej inovačnej rozvojovej agentúry. Mimoriadne ocenenie Srdca na dlani si odniesla Natália Vieira zo združenia ModroSvet zo Skalice. Vybraných šesť laureátov ocenenia Srdce na dlani 2023 v Trnavskom kraji postupuje na národné oceňovanie, ktoré organizuje Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií pod záštitou splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2016
M. Hurbanisová: Dobrovoľný hasič je synonymom pomoci blížnemu
Na decembrovej konferencii o dobrovoľníctve, ktorú tradične pripravuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) a Trnavská arcidiecéza ako poctu dobrovoľným pracovníkom vo všetkých oblastiach života, ocenili sedem osobností.
viac
09.12.2018
Ocenili dobrovoľníkov z Banskobystrického kraja, ktorí majú 'srdce na dlani'
V priestoroch historickej radnice v meste pod Urpínom, kde sa v závere týždňa zišlo viac ako 150 pozvaných.
viac
15.01.2020
Nominácie „SRDCE NA DLANI 2019“ tentokrát aj do Martina
Desiateho decembra prebiehalo v novorománskej synagóge v Ružomberku oceňovanie dobrovoľníkov Žilinského samosprávneho kraja, pod názvom ,,Srdce na dlani“.
viac
03.11.2020
Na Slovensku sa opäť budú oceňovať výnimočné príklady dobra
Srdce na dlani je ocenenie, ktoré každoročne získavajú osoby, organizácie či skupiny ľudí, ktoré svojou dobrovoľníckou činnosťou prispievajú k pozitívnej zmene vo svojom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %